- 2013. július 18., 17:33
A Lenovo nem forgalmazza tovább a Windows RT-vel szerelt Yoga 11-et, valószínűleg azért, mert nem fogy.
Hirdetés

Mi tagadás, nem lennénk mostanság annak a vezetőnek a helyében, akinek a Microsoftnál a Windows RT-s táblagépek értékesítési adatait kell prezentálni a vezérkar felé. A Samsung és az ASUS már korábban úgy döntött, hogy nem árulja a Windows RT-vel szerelt tableteket, most pedig a Lenovo is csatlakozott a táborhoz – pedig a CES-en és a Mobile World Congressen még az látszott, hogy a gyártó nagyon bízik az átalakítható notebook-tablet hibridben.

A Lenovo májusban egyékbént kiadta a Yoga 11S-t, amely szinte ugyanabba a készülékházba Intel Core processzort és teljes értékű Windows 8-at zsúfolt, ez a készülék is nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Lenovo az ARM processzoros Yoga 11 gyártásának leállítása mellett döntött.

A Lenovo kiszállása után valójában már a Microsoft forgalmazza a Windows RT-s táblagépeket, azonban a Microsoft is kénytelen volt drasztikusan, 150 dollárral csökkenti a tablet 32 és 64 GB-os verziójának árát, hogy a Surface RT 2 piacra dobása előtt meg tudjon szabadulni a beragadt készletektől. Merthogy a Microsoft továbbra is bízik a Windows 8-ban (illetve egészen pontosan a Windows 8.1-ben). Számunkra a Windows RT eddigi piaci szereplése alapján az ugyanakkor erősen kérdéses, hogy a Windows 8.1 megjelenése után a gyártók újra bizalmat szavaznak-e az RT platfomrnak.

Címkék
Hozzászólások