- 2013. augusztus 2., 13:06
Egy időre vége az Asus-nál is a Windows RT-s termékek forgalmazásának.
Hirdetés

Johnny Shin, az Asus elnöke bejelentette, hogy a tajvani gyártó egy időre befejezi a Windows RT-s termékeinek forgalmazását. Arról nincs szó, hogy a jövőben sem készülnek majd Windows RT-s termékek, de egyelőre nincs értelme a termelés fenntartásának, mert az OS-sel szállított gépek eladási statisztikái nem túl megnyerőek.

Korábbi hírünkben már beszámoltunk arról, hogy a Microsoft Surface sem teljesít túl jól. Az Asus mellett a Lenovo is elégedetlen volt, hiszen néhány hete a kínai gyártó is bejelentette, hogy felhagy a Yoga 11 forgalmazásával. A Samsung pedig jóval korábban lépett, amikor márciusban úgy döntött, hogy nem gyártja tovább az ATIV Tab nevű készülékét.

Hogy a Windows RT sorsa végleg megpecsételődött-e, vagy még felkelthető az érdeklődés iránta, az egyelőre nem tiszta. Mindenesetre a Microsoft nemrégiben 150 dollárral csökkentette a Surface RT gépek árait, így a gép talán jobban fogy majd – az igazi kérdés azonban az, hogy a Windows 8.1-ben lévő változások elegendők lesznek-e ahhoz, hogy a Microsoft sikerrel vegye fel a harcot az Androiddal és az iOS-sel szemben.

Hozzászólások