- 2013. augusztus 15., 17:57
Hamarosan kapható lesz a tárgyak térbeli másolásához ki fejlesztett Makerbot 3D szkenner.
Hirdetés

A MakerBot 3D nyomtatója mellett pár héten belül otthoni 3D szkennert is kínál majd. A MakerBot Digitizer lehetőséget ad tárgyak térbeli letapogatására. Az eltárolt modellek később szerkeszthetők, illetve ki is nyomtathatók. A beszkennelt alakzatok könnyedén feltölthetők a Thingiverse-re is, ahol szabványos 3D fájl is elmenthető, így a „lenyomat” bármely 3D modellező programmal kompatibilissé tehető.

Persze nem feltétlenül szükséges bonyolult alkalmazások használata, hiszen az otthoni felhasználóknak szánt MakerBot Replicator Desktop 3D nyomtatójával közvetlenül szkennelés után is nyomtathatók lesznek tárgyaink. Milyen jó is lesz, ha még azelőtt készíthetünk biztonsági másolatot (akár csak digitálisan is a szkenneléssel), mielőtt még elvesznének kedvenc társasjátékunk figurái. Természetesen nem csak pár mm-es, hanem pár cm-es tárgyak is letapogathatók a készülék segítségével.

Az még nem tisztázott, hogy az esetleges jogsértéseket illetve illetéktelen használatot hogyan lehet elkerülni, erre a problémára nemrégiben Eric Van Albert, az MIT hallgatója hívta fel a figyelmet, azt viszont nem hinnénk, hogy a legjobb megoldás a termék betiltása lenne. A gép áráról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Címkék
Hozzászólások