- 2013. október 18., 14:09
Megjelent a Microsoft távoli asztal alkalmazása Android és iOS operációs rendszerekre.
Hirdetés

A Microsoft kiadta Remote Desktop, azaz távoli asztal alkalmazását, melyet Android vagy iOS operációs rendszerű tableteken vagy okostelefonokon használhatunk.

Az új alkalmazás érdekes módon Windows Phone-ra egyelőre nem elérhető, de a két legelterjedtebb tablet operációs rendszernél már használható. Az app telefonon is futtatható, igaz, a kis felbontás miatt kissé macerásabb lesz kis készüléken használni.

A Remote Desktop app bármilyen RDP (Remote Desktop Protocol) támogatású, s bekapcsolt szolgáltatású operációs rendszerhez használható, ha előzőleg a szükséges beállításokat elvégezzük. Az alkalmazás szolgáltatásai között virtuális billentyűzetet is kínál, illetve gyors linkek is rendelkezésünkre állnak a PC különféle erőforrásaihoz.

Sajnos a távoli asztal kliens szoftvere egyelőre nem képes felkutatni a helyi hálózaton azokat a gépeket, amelyekhez csatlakozhatnánk, így a kapcsolódás előtt nekünk kell beírnunk a célszámítógép IP címét, ami jópár 3rd party szoftverhez képest meglehetősen lehangolónak tűnik.

Hozzászólások