- 2013. november 13., 13:28
Pontosabban mire használják legtöbbet okostelefonjukat az amerikaiak?
Hirdetés

Az LG egy felmérés alapján új jelentést készített, amely az amerikai fogyasztók okostelefon használat szokásait mutatja be.

Az 1152 megkérdezett felhasználó válaszai alapján készült infografika szerint 41%-uk használja okostelefonját az interneten való kereséshez, míg 36%-uk főként a kamerát használják, s ezen belül is elsődlegesen selphy önportrékat gyártanak. Érdekes, hogy a válaszadók 35%-a tartja úgy, hogy a telefont arra is használja, hogy olyanokkal váltson üzenetet, akikkel egyébként nem szívesen beszélne. Mókás adat viszont az, hogy az emberek 35%-a használ okostelefont étteremben vagy bárban, ha éppen egyedül van, s teszi mindezt azért, hogy ne unatkozzon, vagy az elfoglaltság látszatát keltse.

További érdekesség, hogy 77%-uk az ágyban is okostelefonozik, ha éppen nincs egyedül, akkor is, míg 28%-uk randin is előkapja a készüléket. 58%-uk a családdal töltött idő egy részében is használja okostelefonját, míg 62%-uk baráti körben is előszeretettel nyomkodja a kütyüt.

Nos, akár igaz ez a hazai felhasználókra, akár nem, az tagadhatatlan, hogy a készülékek beépültek életünkbe, s sokaknak már nagy hiányozna, ha egyik pillanatról a másikra eltűnnének az okostelefonok, míg mások hálásak lennének az Égnek, ha ilyen történne. Egy biztos: az okostelefonokat használhatjuk okosan is, úgy, hogy az a valóéletbeli kapcsolatainkat ne veszélyeztesse.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások