- 2013. december 30., 11:04
A januári CES-en az LG olyan háztartási gépeket mutat be, amelyeket szavakkal is irányíthatunk.
Hirdetés

A kézzel és szavakkal vezérelt tévék már két éve bemutatkoztak, ezért igazából legfeljebb azon lepődhetünk meg, hogy ennyi ideig tartott, amíg a technológia megtalálta a kiutat és beköltözött a háztartási gépekbe is. De végül megtalálta, és ez a lényeg: az LG néhány napon belül Las Vegasban olyan termékeket mutat be, amelyeket a HomeChat segítségével beszéddel is irányíthatunk. A koreai vállalat termékeivel ráadásul szinte beszélgetni lehet majd, azaz nemcsak arról van szó, hogy a kütyük (robotporszívók, mosógépek, hűtők, stb.) előre megadott mintákat lesznek képesek felismerni, hanem arról is, hogy a természetesen beszédből is ki tudják hámozni a releváns információkat. Mondjuk azt, hogy amennyiben ma korán érünk haza, akkor a szokásos 5 óra helyett már koradélután el kell indulni a porszívónak. De szólhatunk a hűtőnek arról is, hogy nyaralni megyünk, így tudni fogja, hogy energiatakarékos módba kell kapcsolnia.

Az LG emellett bejelentett egy fejlett, NFC technológián alapuló hibakeresési megoldást is, amelynek segítségével a jövőben az egyszerűbb meghibásodásokat (nyilván azokat, amelyek nem igényelnek fizikai szerelést) a felhasználók otthon, saját kezűleg is elvégezhetik. Az LG készülékek az NFC (és valamilyen vezeték nélküli adattovábbítási technológia) segítségével arra is alkalmasak lehetnek, hogy frissítsék saját vezérlőszoftverüket – a mosógép például a korábbinál hatékonyabb és/vagy energiatakarékosabb programokat tölthet le, stb.

Az LG az új okos háztartási eszközeit a Las Vegas-i CES-en fogja bemutatni, január 7-10. között. A Geeks.hu ezúttal is a helyszínen lesz, így az újdonságokról, beleértve az LG okos eszközeit is, újra élőben számolunk majd be.

Címkék