- 2014. január 4., 11:00
A redmondi vállalat szeretné elérni, hogy a Sony Windows Phone OS-t használó okostelefonokat is készítsen.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Microsoft a Nokia telefonos részlegének felvásárlása után teljes erőbedobással arra koncentrál, hogy a Windows Phone platformot népszerűvé tegye. A vállalat 2018-ra szeretne legalább 15 százalékos szeletet a tortából – ám egyelőre úgy tűnik, hogy a Nokia öröksége ehhez egyedül kevés lesz, így új partnerek bevonására is szükség van. A Microsoft állítólag a Sonyt nézte ki magának, és minden erejével azon van, hogy ismét együttműködést köthessen a japán gyártóval. A Sony (akkor még Sony Ericsson néven) korábban is forgalmazott már Windows alapú mobilokat (Xperia X2 pl.).

A Microsoft nyilván azt szeretné, hogy a Sony minél előbb csatlakozzon a „csapathoz”; ha minden a tervei szerint alakulna, akkor akár már az év közepén érkezhetne windowsos Sony mobil. Hogy erre van-e reális esély, azt nem tudjuk, az minden esetre biztos, hogy a szoftveren és hardveren sok nem fog múlni: előbbi gyakorlatilag kész van (mivel a gyártók nem módosíthatják egyéni ízlésük szerint), utóbbi pedig csak olyan kis mértékben személyre szabható, hogy a tervezéssel sokat biztos, hogy nem kellene szenvedni.

Bár egyelőre még semmi jele annak, hogy lesz együttműködés, máris megindultak a találgatások a széria nevét illetően. Felmerült a VAIO, ami nem is hangzik rosszul, ráadásul jól is marketingelhető. A Microsoft választása egyébként azért eshetett a Sonyra, mert a japán gyártó rengeteg tartalmat tudna adni a készülékekhez (hiszen film- és zenestúdióval is rendelkezik) vagy akár a teljes platform számára, ami fontos lehet a Microsoftnak, ha valóban fel akarja venni a versenyt az Apple-lel és az Androiddal.

Hozzászólások