- 2014. február 7., 09:55
A Google legfrissebb statisztikája alapján a KitKat részesedése 2 százalék alatti – mondjuk ez nem túl meglepő.
Hirdetés

Ismerve a gyártók sebességét olyankor, ha egy-egy új ROM-ot kellene leprogramozni, nem túl meglepő, hogy a tavaly novemberben kiadott, 4.4-es verziószámot viselő Android piaci részesedése az összes Android OS-t használó készülékre levetítve igen csekély, még a 2 százalékot sem éri el. Nem nagy túlzás azt állítani, hogy jelenleg szinte csak a Google gyári készülékein fut az Android 4.4; a gyártók mentségére legyen mondva, ugyanakkor, hogy amikor a Google bejelentette a KitKat név alatt futó verziót, a mérnökök már valószínűleg javában az idei készülékek szoftverén dolgoztak. Ami egyébként azt is jelenti, hogy nem lenne túl meglepő, hogy a legtöbb csúcstelefon Android 4.3 operációs rendszerrel jönne ki az év elején, és csak néhány hónap múlva kapná meg a 4.4-es verziót.

De visszatérve az Android verziókra, a Google annak mindenképpen örülhet, hogy az Android 2.3 illetve 2.2 OS részesedése még tovább csökkent, az Android 4.× verziók részesedése pedig már majdnem eléri a 80 százalékot. A leggyakoribb változat a Jelly Bean, ami persze nem túl meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy ez a név három verziót is takar, a Google az Android 4.1, 4.2 és 4.3 változatait egyaránt ezen a néven illeti. Egyébként az Android 4.1-es változatát használják a legtöbben, a teljes állományra vetítve a felhasználók valamivel több, mint harmada (35,5%) futtatja az Android eme változatát.

A statisztikát némileg torzítja, hogy a Google Play tavaly szeptemberben megjelent változata már csak és kizárólag az Android 2.2 illetve későbbi Android verziókkal kompatibilis, így a statisztikában nem jelenik meg az összes androidos készülék.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások