- 2014. március 11., 17:05
Az amerikai FCC-hez beadott dokumentumból kiderül, hogy a Samsung olcsóbb viselhető eszköz(ök)ben is gondolkodik.
Hirdetés

A Samsung a barcelonai Mobile World Congressen három okosórát is bejelentett. Bár az eszközök között olcsó termék is van (Gear 2 Neo), az már rögtön a bejelentés után világossá vált, hogy a koreai vállalat árban nem fog tudni versenyezni az egyszerűbb fitnesz kiegészítőkkel, hiszen azok sokkal egyszerűbb felépítésűek, jellemzően még kijelző sem kerül rájuk. Úgy tűnik azonban, hogy a Samsung nem hagyja parlagon ezt a termékkategóriát sem; egy, az amerikai FCC-hez beadott kérelemből kiderült, hogy a vállalat egy S-Circle nevű, kijelző nélküli okoskarkötővel is készül.

Az eszköz a leírás szerint egy tevékenység figyelő, vagyis nagyjából (vagy pontosan) arra lesz használható, mint a Sony Core; a beépített szenzorok segítségével a mozgással kapcsolatos adatokat fogja tudni elküldeni az okostelefonon futó alkalmazás (valószínűleg az S Health) számára. Azt egyelőre nem tudni, hogy pulzusmérő lesz-e a szerkezeten, de látva azt, hogy a Samsung már okostelefonra is szerel ilyen érzékelőt, ez sem kizárt.

Az S-Circle-lel kapcsolatban egyelőre semmilyen hivatalos bejelentés nem érkezett még, ezért nem tudni, hogy a termék hol, mikor és milyen áron fog bemutatkozni a nagyközönség számára. És persze nem lehet tudni azt sem, hogy a kütyü milyen telefonokkal lesz kompatibilis, de nem lenne meglepő, ha a választék ezúttal is csak Samsung készülékekre korlátozódna.

Címkék
Hozzászólások