- 2014. március 26., 10:23
Különösebb előzetes információdömping nélkül a Facebook bejelentette, hogy megvásárolta az Oculus Riftet.
Hirdetés

A Facebook lassan a Google babérjaira tör a felvásárlásokban: tegnap például az Oculus Rift megvételét jelentette be, csekély 2 milliárd dollárért. Ebben az összegben van 400 milliónyi készpénz és 23,1 millió darab Facebook-részvény is, ami az utóbbi húsz nap átlagát nézve körülbelül 1,6 milliárd dollárt ér.

A 2012-ben egy 2,4 millió dolláros Kickstarter kampány segítségével alapított Oculus Rift a kiváló minőségű VR szemüvegéről ismert, amit elsősorban játékokhoz fejlesztettek, és rengeteg kiállításon és demóvideóban bizonyították már, hogy milyen jól működik. A cég arról is híres, hogy műszaki igazgatóként nem mást vett fel, mint John Carmackot, az ID Software társalapítóját és több legendás játék vezető programozóját.

Azt, hogy a felvásárlással pontosan mi a célja a Facebooknak, és hogy mi lesz az OR sorsa, egyelőre nem tudni. A közlemény szerint a szemüvegfejlesztő cég központja marad a kaliforniai Irvine-ban és folytatja az eddig munkát, de mi nem csodálkoznánk, ha az FPS játékok mellett mindenféle közösségi felhasználási lehetőség is hamarosan előkerülne. A felvásárlás folyamata várhatóan a második negyedévben fejeződik be.