- 2014. március 28., 11:44
Február óta szállingóznak az információk a koreai vállalat táblagépeinek következő generációjával kapcsolatban.
Hirdetés

Ezúttal azonban valamivel többről van szó, mint egyszerű pletykákról, ugyanis az Amerikában forgalmazott termékek egyik tanúsítványát kiállító FCC-hez került több beadvány, és mindegyik a koreai vállalat következő táblagépeivel kapcsolatos. Egészen pontosan a 10 colos kijelzővel szerelt példánnyal. A többféle kérelem alapján valószínűsíthető, hogy lesz csak WiFi, 3G-s és LTE-képes változat is, amelyek típusszáma SM-T800, SM-T801 és SM-T805 lehet. A dokumentumokból nem sok minden derül ki, de egy korábban kiszivárgott belső (Samsung) dokumentációval kombinálva valószínűsíteni lehet, hogy a tabletbe 2560×1600 pixeles kijelző kerül – azt nem tudni, hogy OLED vagy LCD. Mi inkább az előbbire tippelnénk, mert a Samsung általában nem árazza túl tabletjeit, így a drága OLED nem biztos, hogy illene a képbe. A magas felbontás viszont nem lenne túlságosan meglepő, lévén, hogy a Google 10 colos referencia táblagépében, a Nexus 10-ben is ilyen panel dolgozik, és ezt a tabletet is a Samsung gyártja.

Korábban kiszivárgott információk szerint a termékszéria két kisebb példánya 8,4 illetve 7 colos kijelzővel rendelkezik majd; az általában pontos információkat szolgáltató @evleaks már képet is közölt ez utóbbi modellről. A fotó alapján a Samsung a jelenleginél sokkal vékonyabb kávát alkalmaz, így a tabletet talán egy kézben sem lesz annyira kényelmetlen tartani. Ha a vékony káva a két nagyobb modellnél is megjelenik, úgy az eszközök kategóriájukban akár a legkisebb alapterületű táblagépek is lehetnek.

A Samsung a várakozások szerint valamikor április végén jelenti be a készülékeket, szinte biztos, hogy addig még több más információ is napvilágra fog kerülni velük kapcsolatban – akár hivatalos úton, akár informális csatornákon keresztül.

Címkék