- 2014. április 2., 08:29
Négy teljesen új porszívó robottal bővült a népszerű Neato termékpalettája.
Hirdetés

Új névvel és négy teljesen újnak tűnő modellel egészítette ki korosodó termékpalettáját a lézeres távmérővel szerelt porszívó robotjairól ismert Neato. A formavilágát tekintve a korábbi modellekkel rokon ugyan az új termékvonal, de a korábbi XV helyett használt BotVac elnevezés egy következő generációs modellt sejtet. A Neato ugyan nem nevezi új generációnak, de a részletekből látszik, hogy szinte az utolsó csavarig áttervezték. A BotVac eleje továbbra is szögletes, míg a hátulja lekerekített, így maradt a D betű forma. Látszólag a lézeres távmérő is maradt a régi, csak a burkolata változott egy kicsit. A négy modell külsőre egyébként csak ennek az elemnek a színében tér el egymástól.

Nem lenne értelme azonban új nevet adni a robotnak, ha csak színben változott volna a készülék. A legfontosabb és leglényegesebb újdonság a robot jobb oldalán kikandikáló oldalkefe, ami várhatóan az eddigi Neato robotok legkomolyabb problémáját, a falak menti takarítás hiányát orvosolja. De nem csak ez segít a falak menti kosz összeszedésében, hanem a 3,6 cm-rel hosszabb és kissé jobbra tolt kefés henger is. A henger vége és a fal közötti távolság a korábbi 4 cm-ről 1 cm-re csökkent, bár a henger 0,3 cm-rel hátrébb került. A gumilapátokkal kombinált kefés, és a szimplán gumilapátos hengert is áttervezték, így a gyártó állítása szerint azt könnyebb lesz ki- és beszerelni, illetve tisztítani.

A Neato BotVac tetején látható, hogy a portartály is átalakult. A korábbi közel négyzetes tartály szélesebb, laposabb lett, így 0,6 helyett immár 0,7 liter szemét tárolására képes.

Nyilván a portartály átalakításának eredménye, hogy a korábbi két külön elhelyezett akkumulátorcsomagot egyetlen, hosszabb akkupakkra cserélték. Sajnos a korábbi 12 cella (14,4V, 3200 mAh) helyett már csak 10 cella (12V, 3600 mAh) teljesít szolgálatot, ami a mAh-ákat is figyelembe véve némi (6,25%-os) teljesítménycsökkenést jelent.

A négy új BotVac verzió alap tudását tekintve azonos, mindössze a mellékelt kiegészítők (hengerek és szűrők) terén térnek el egymástól:

  • Neato BotVac 70e – gumilapátos henger, normál szűrő, határoló szalag – 479 USD
  • Neato BotVac 75 – gumilapátos henger, 2× nagy teljesítményű szűrő, határoló szalag 499 USD
  • Neato BotVac 80 – kefés kombinált henger és gumilapátos henger, 1× nagy teljesítményű szűrő, határoló szalag – 549 USD
  • Neato BotVac 85 – kefés kombinált henger és gumilapátos henger, 3× nagy teljesítményű szűrő, határoló szalag – 599 USD

Az oldalkefe és a hosszabb kefés henger megjelenése komoly előrelépés, így érthető, hogy a Neato a korábbi modellek fölé pozicionálja az új készülékeket. A BotVac modellekkel párhuzamosan a korábbi XV Signature és Signature Pro robotok is a boltok polcain maradnak, így továbbra is lesz olcsóbb (399-449 USD) alternatíva.

A Neato BotVac modellek április közepétől lesznek kaphatóak az Egyesült Államokban és Európa bizonyos országaiban. A hazai bevezetésre még egy kicsit várnunk kell.

Címkék