- 2014. április 3., 17:52
Sokan a Windows 8 és a 8.1 egyik legnagyobb gondjának azt tartják, hogy nincsen Start menü. A helyzet megoldódik.
Hirdetés

Ami nem megy, azt nem kell erőltetni; újra lesz Start menü. A Microsoft vezetése úgy döntött, hogy nem érdemes tovább küzdeni a népakarat ellen, így visszakerül a klasszikus Start menü az operációs rendszer egy következő verziójába. A felhasználók nagyobbik része nem bírta megszokni, hogy a korábban a bal alsó sarokban lévő felület nincsen többé; bár a teljes képernyős változat funkciójában ugyanazt nyújtotta, sokaknak nem tetszett például az, hogy a felület kevésbé átlátható valamint elfoglalja a teljes képernyőt.

Fotó: Mashable

A Microsoft azért vezette be a klasszikus felület mellé a Modern UI-t, hogy az érintőképernyős eszközökön könnyebbé tegye az alkalmazások indítását, közelítse egymáshoz az asztali és mobil rendszereinek kezelőfelületét, valamint megkönnyítse az információszerzést is (a csempék nemcsak az alkalmazások indítására szolgálnak, hanem értesítési felületként is, a Skype csempe mutatja például, ha új üzenetünk van, stb.) A pontos kivitelezésről egyelőre nincsen szó, de az biztosnak tűnik, hogy a Start menü nem a Modern UI helyett érkezik, hanem azzal együtt, párhuzamosan lesz használható. A Start menü reinkarnációja mellett megjelenik majd annak lehetősége is, hogy a Modern UI alá írt appokat a rendszer klasszikus környezetben, ablakos nézetben futtassa – ettől a lépéstől a vállalat valószínűleg azt várja, hogy az alkalmazások értékesítése kicsit felpörög majd.

Fontos tudni, hogy ezek a változtatások nem részei a hamarosan megjelenő Windows 8.1 Update 1 csomagnak, a Microsoft egy későbbi frissítéssel vezeti majd be őket, egyelőre ismeretlen időpontban.

Címkék
Hozzászólások