- 2014. április 4., 17:55
A TP Vision az ígéreteknek megfelelően már tavasszal lerántotta a leplet Android OS-t használó készülékeiről.
Hirdetés

Bár nem a Philips névhez fűződik az első Android OS-t használó tévé bejelentése, az iparág szempontjából mégis fontos lépés, hogy most már egy neves gyártó is bizalmat szavazott a platformnak (tévé fronton eddig csak kisebb gyártók termékpalettájáról köszönt vissza a Google operációs rendszere). A TP Vision rögtön három modellt is bemutatott, amelyek az Android 4.2-es verzióját, azaz a Jelly Bean verziót használják. Érdekesség, hogy az újdonságok között van a 8800-as sorozat is, amely UHD felbontást kínál – a Philips szerint az egészen pontosan 8809-es modellszámot viselő példány az első olyan eszköz, amely az Androidot ekkora felbontással párosítja.

A készülékek természetesen hozzáférnek a Google alkalmazásboltjához, így tudásuk bővíthető – az appok tárolására összesen kb. 2,7 GB hely áll rendelkezésre, amely első nekifutásra elégnek tűnik (de azért tudjuk, hogy ekkora tárhely simán megtölthető). A legnagyobb kérdés a tévével kapcsolatban az, hogy mennyire lehet kényelmesen vezérelni: a kínai gyártó (a Philips márkájú tévéket a TP Vision gyártja) mindent megtett annak érdekében, hogy az irányítással ne legyen gond, a készülékeket a levegőben működő egérként is használható távirányító mellett okostelefonnal, tablettel, hanggal és kézmozgással is lehet irányítani. Az Android alá „tett” pontos hardvert nem sikerült kiderítenünk, azt viszont tudni lehet, hogy a rendszerchip hatmagos, így a teljesítménnyel vélhetően nem lesz probléma. A tévéken a Chrome, a Search, a Voice Search, a Play Movies, a Play Music és a YouTube alkalmazások biztosan megtalálhatók lesznek.

Az UHD felbontású modell egyelőre 55 colos méretben lesz kapható, 55PUS8809 típusszámmal. Akinek az Android fontos, viszont elég a Full HD felbontás is, az választhat a 48 illetve 58 colos méretben piacra kerülő PFS8109/8209-es szériából is. Az okostévé funkciók szempontjából fontos, hogy ezekben a tévékben „csak” négymagos rendszerchip található, ám ez még mindig bőven elegendőnek tűnik.

Ami a klasszikus tévé funkciókat illeti, mindhárom sorozat elég jól felszerelt, lévén, hogy a Philips csúcskategóriás tévéiről van szó. Ez azt jelenti, hogy legalább 800 Hz-es képfrissítést, Ambilight technológiát, okostévé funkciókat, 3D-t, 4 HDMI és 3 USB portot valamint dupla DVB-T/T2/C/S/S2 tunereket is kapunk.

A készülékek várható áráról valamint a megjelenés pontos időpontjáról a TP Vision egyelőre nem nyilatkozott.

Címkék
Hozzászólások