- 2014. április 4., 07:58
Lehet, hogy csak nekünk nem tűnt fel, de úgy látszik, a következő robbanás az okoségők piacán várható.
Hirdetés

Sokáig a Philips Hue volt az egyetlen igazán ismert okos villanyégő, az elmúlt hónapokban azonban beindult a piac, és a nagy koreai cégek is beszálltak a versenybe – most pedig itt az AirBulb nevű Kickstarter projekt, amelynek célja egy multifunkciós izzó létrehozása.

A hiánypótló eszköz egy olyan LED-es izzó lenne, amelyben Bluetooth adapter és hangszóró is van, így okostelefononunkról nemcsak a fényerőt és színhőmérsékletet tudjuk szabályozni, de lejátszhatunk zenét is. A további funkciók között hangos ébresztés (fénnyel együtt) és hívások jelzése fényeffektusokkal is helyet kapott.

A projekt jelenleg körülbelül 70 ezer dollárnál jár, a fejlesztők pedig 100 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni ahhoz, hogy a fejlesztés első ütemével elkészülhessenek. Ebben négyszintű fényerő, kétféle színhőmérséklet, négyféle villogási ütem és a felsorolt funkciók szerepelnek. Ha netán 150 ezer dollár jönne össze, akkor pontosabb beállítást és több új szolgáltatást kaphatunk, így például Facebook és Twitter integrációt és másféle események kijelzését is.

Hozzá kell tennünk, hogy a izzó, azon kívül, hogy a képek alapján nem minden lámpába férhet majd be, elég drága is: egy darabért jelenleg 69 dollárt kell fizetnünk, kettő 65-be, négy pedig 207 dollárba kerül.

Címkék