- 2014. április 8., 11:57
Továbbra sem talál magára a HTC, nagy kérdés, hogy a One új verziója, az M8 képes lesz-e végre fordítani a helyzete
Hirdetés

A HTC tegnap közzétette 2014 első negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését, amelyből kiderült, hogy az időszakot 1 milliárd dolláros árbevétel mellett 62 millió dolláros veszteséggel zárta. A veszteség ténye nem volt meglepetés, hiszen a vállalat már korábban közölte, hogy az év első hónapjaiban nem számít jó eredményre, a veszteség azonban valamivel (kb. 20%-kal) nagyobb lett a vártnál. Tavaly ilyenkor a HTC, ha nem is nagyon, de nyereséges volt, 2013 hasonló időszakát 84 millió dolláros plusszal zárta.

A legfontosabb kérdés továbbra is az, hogy a tajvani gyártó fog-e tudni erősödni. A HTC One-hoz a cégvezetés tavaly nagy reményeket fűzött, részben azért is, mert a telefont a legnagyobb rivális, a Samsung csúcsmodellje előtt tervezte piacra dobni. Ez azonban nem jött össze, alkatrészellátási problémák miatt a termék bevezetése heteket csúszott, így végül nagyjából a Samsung Galaxy S4-gyel egy időben került a boltok polcaira – így pedig már nem volt kérdés, hogy a marketingben nagyon erős Samsung mellett a HTC-nek nem sok esélye lesz arra, hogy letarolja a piacot. Hogy a marketing költések között mekkora különbség van, azt jól mutatja, hogy becslések szerint a HTC tavaly nagyjából 75 millió dollárt költött el reklámra az amerikai piacon, míg a Samsung és az Apple valahol 350 millió dollár környékén jártak az év végén.

A HTC One (M8), vagyis az idei csúcsmodell, tudása alapján természetesen képes lehet arra, hogy kirántsa a HTC-t a gödörből, de már többször is bebizonyosodott, hogy a tajvani gyártónak nem azért vannak gondjai, mert a készülékei rosszak, hanem azért, mert nem tudja megfelelően promótálni azokat. Emellett a sikertelenségben az is közrejátszott, hogy az elmúlt három év során, az eredményesség következetes csökkenése mellett, a HTC több alkalommal is éles stratégiai váltást próbált meg véghezvinni, ami alaposan összezavarhatta a felhasználókat.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00