- 2014. április 8., 13:12
A (talán) Gear Solo névre hallgató eszköz érdekessége az lehet, hogy okostelefontól függetlenül működik.
Hirdetés

Egy koreai lap, a Korea Herald szerint a Samsung a meglévő két okosórája és az okoskakötője mellé újabb viselhető eszközt készít, ismét egy okosórát. A terméknek valószínűleg Gear Solo lesz a neve, érdekessége pedig abban rejlik majd, hogy az eddig megjelent vagy bejelentett kütyükkel ellentétben okostelefon nélkül is teljes értékű funkcionalitást fog nyújtani.

A Mobile World Congressen bejelentett két Samsung Gear okosóra valamint a Gear Fit karkötő alapvetően gyenge hardvert rejtenek (egy telefonhoz képest persze), fő feladatuk ugyanis csak az, hogy a készülékekben lévő szenzorok adatait továbbítsák az okostelefonnak, valamint, hogy a telefonról érkező adatokat megjelenítsék. Ennek megfelelően ezek a termékek csak Bluetooth kapcsolat létesítésére képesek, a Gear Solo viszont WiFi hálózatokon is fog tud kommunikálni, és kerül bele SIM-kártya is. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az új okosóra hogyan fog kinézni, minden esetre mi arra számítunk, hogy vastag lesz – egyrészt azért, mert több hardvert kell beépíteni, másrészt pedig azért, mert sokkal nagyobb akkumulátorra is szükség lesz, ha a Samsung nem szeretné, hogy a Gear Solo már a nap derekán lemerüljön.

A koreai vállalat érdemben nem reagált a pletykákra, szóvivője csupán annyit közölt, hogy nem szeretnének mindenféle találgatásoknak táptalajt biztosítani. A Korea Herald ugyanakkor már azt is tudni véli, hogy a termék első körben csak Dél-Koreában jelenik majd meg, azt viszont nem, hogy mikor.

Hozzászólások