- 2014. április 11., 16:24
Az AUO is beszállt a teljesen értelmetlen pixelháborúba, valószínűleg csak azért, hogy megelőzze a Samsungot.
Hirdetés

2560×1440 pixeles, azaz QHD felbontású kijelzőket készített az AU Optronics, amelyek nemcsak nagy felbontásuk miatt érdekesek, hanem azért is, mert ezek az első olyan panelek, amelyek ezt részletességet az OLED technológiával párosítják. A vállalat két méretben hozza forgalomba a megjelenítőket: 5,7 illetve 6 colos képátlóval. Érdekes, hogy a két verzió szinte ugyanakkora; valószínűleg az AUO mindenképpen meg akarta adni a választás lehetőségét, már ha valaki akar majd vásárolni ezekből a panelekből.

A kijelzők további érdekessége, hogy a kisméretű OLED-ek gyártói között nagyhatalomnak számító Samsung még nem rendelkezik hasonló felbontású termékkel vagy termékekkel. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy nagy mennyiségben csak a Samsung használ OLED kijelzőket a telefonok gyártásánál, így egyelőre bizonytalan, hogy az AUO fogja-e tudni értékesíteni a kijelzőket bárkinek is. A vállalat esélyeit rontja, hogy a hasonló felbontású LCD-k olcsóbbak, miközben felhasználói élmény alapján nem vagy csak alig gyengébbek.

Egyébként a Samsungról is pletykálják, hogy készül QHD felbontású AMOLED kijelzővel, ám a koreai vállalat valószínűleg kisebb, 5,2 col körüli méretben gondolkodik, vagyis olyan méretben, amit akár a következő Galaxy S telefonnál is használni tud majd.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások