- 2014. május 21., 12:52
A szolgáltató saját Twitter csatornáján jelentette be, hogy újabb európai országokban indítja el szolgáltatását.
Hirdetés

Annak sajnos továbbra sem örülhetünk, hogy a világ legnagyobb online videokölcsönzője Magyarországra is beteszi a lábát, az viszont biztató jel, hogy a szomszédban, Ausztribában még ebben az évben el fog indulni a Netflix. Ezzel összesen egyébként 12-re emelkedik azon európai országok száma, ahol a kölcsönző hivatalosan is használható; eddig az Egyesült Királyságban, Írországban, Norvégiában, Dániában, Svédországban és Finnországban lehetett használni a szolgáltatást, a lista 2014-ben pedig Ausztria mellett Németországgal, Svájccal, Franciaországgal, Belgiummal és Luxembourggal fog bővülni.

Arra vonatkozóan sajnos továbbra sincsenek információink, hogy a Netflix a közép-európai régióban hogyan és mikor szeretne terjeszkedni. Korábban ugyan volt már szó arról, hogy ez a terület is szerepel a Netflix jövőbeli fejlesztési térképén, de azt is be kell látnunk, hogy a hazai felhasználói szokások miatt egy olyan listán, amelyen például Lengyelország, Szlovénia és Csehország is szerepel, túlságosan elöl nem lehetünk, ezért egy esetleges további bővítésből jó eséllyel is csak akkor profitálhatnánk első körben, ha a régiót egyetlen egységként kezelné a szolgáltató. ÉS ez sajnos még akkor is igaz, ha a Netflix a piaci modellje az átalánydíjas számlázás alapján akár még arra is alkalmas lehetne, hogy a felhasználókat a legális tartalmak fogyasztása felé terelje.

Az egyébként teljesen biztos, hogy a Netflix merész növekedéssel tervez hosszú távon, ugyanis a szolgáltató úgy kalkulál, hogy idővel a bevételek 80 százalékát fogja adni a nemzetközi forgalom. Hogy igen hosszú út vezet majd idáig, azt nagyon jól mutatja, hogy a Netflix jelenleg összesen 48,4 millió előfizetővel rendelkezik, ám ebből csupán 12,7 millióan vannak az Amerikán kívüli ügyfelek.

Címkék