- 2014. június 12., 09:29
Egyedi titkosító motorral rendelkező, külső-belső felhasználásra is jó, telefonról vezérelhető SSD-t terveznek.
Hirdetés

Egész érdekesnek tűnő projekt kerül fel a Kickstarterre: a SoSecure nevű SSD beépített Bluetooth LE adapterrel, 256 bites titkosító motorral, SATAII és USB 3.0 interfésszel és cserélhető burkolattal rendelkezik. A meghajtó külső és belső tárolóként is használható, illetve tartozik hozzá egy Zero Touch Backup nevű kis kiegészítő, amibe két meghajtót behelyezve tükrözhetjük egyiket a másikra, villámgyors biztonsági mentésre használva a rendszert.

A SoSecure érdekessége, hogy a már említett Bluetooth adapterrel képes okostelefonunkhoz is csatlakozni – elsőként az iOS és az Android támogatott, de év végére ígérik a Windows Phone appot is –, azon pedig a megfelelő alkalmazással beállíthatunk jelszót, lezárhatjuk a meghajtót, biztonságosan törölhetjük a tartalmát, illetve más paramétereket is szabályozhatunk. Ez utóbbiak közé tartozik például egy közelségjelző, amit aktiválva telefonunk riaszt, ha az SSD túl távol kerülne tőle. Az ilyen opciók használatához a meghajtó egy beépített Li-Ion akkut is tartalmaz, amelyet minden csatlakozásnál automatikusan tölt az eszköz.

Ami az árakat illeti, jelenleg 187 fontba kerül az az opció, amivel egy darab, általunk kiválasztott alu, műanyag vagy tölgyfa burkolattal rendelkező 64 GB-os meghajtót kaphatunk, míg például 519 fontért két alumínium 64 GB-os meghajtó jár a Zero Touch Backup bölcsővel együtt. A projekt indulásához egy egyébként 131 ezer fontot kell összegyűjteni július 16-ig – ma reggel a számláló 2619-nél állt.

Címkék