- 2014. június 17., 14:40
Egyes értesülések szerint a Panasonic is gondolkozik 4K-s OLED-tévé kiadásán – de van egy csavar a dologban.
Hirdetés

Mégpedig nem is akármilyen, a Bloomberg ugyanis úgy tudja, hogy a japán vállalat a saját fejlesztésű panelek helyett inkább az LG-től vásárolna WRGB pixelstruktúrájú OLED-eket. A lap információi szerint a Panasonic és az LG közötti tárgyalások jelenleg is folynak. Az üzlet mindkét vállalatnak előnyös lehet: a Panasonic számára létfontosságú az OLED, mert így be tudná tömni a plazmatévék gyártásának leállítása után maradó űrt, és újra megcélozhatná a tehetős, a képminőségért bármit megadni képes szűk réteget. Az LG számára pedig az lehet előny, hogy kihasználhatóvá válnának a méretgazdaságosságból adódó előnyök, ami elég gyorsan az árak csökkenését hozhatná, ami pedig elősegíthetné a technológia terjedését.

Jelenleg a nemzetközi piacokon csak az LG árul OLED-tévét, ahhoz azonban, hogy a technológia a felszínen maradjon, és ne váljon rétegtermékké, fontos lenne, hogy más gyártók termékei is megjelenjenek a piacon. Ez az LG-nek is érdeke, hiszen még mindig jobb egy nagy(obb) piacon jelentős részesedéssel rendelkezni, mint egy nagyon kicsi piacot teljesen uralni. Az LG ennek ellenére eddig csak olyan kínai gyártóknak adott el OLED-panelt, amelyek csak a hazai piacra termelnek, ily módon nem jelentenek valós konkurenciát. Amennyiben az LG-Panasonic együttműködés létrejön, úgy a japán vállalat lehet az első olyan partner, aki valódi versenytárs lesz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen megállapodás körvonalazódik: az LG jelenleg csak 55 colos méretben árulja tévéit (ívelt és egyenes kivitelben), de hamarosan 4K-s illetve nagyobb képátlóval rendelkező modellek megjelenési is várható. Korábban Laurent Abadie, a Panasonic európai ügyekért felelős vezetője azt mondta lapunknak, hogy amennyiben lesz OLED-tévé a vállalat termékpalettáján, akkor az minden szempontból prémium megoldás lesz, így többek között 4K-s felbontással rendelkezik majd.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. szeptember 14., 08:00
2020. március 27., 08:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
Hozzászólások