- 2014. június 27., 16:52
De nemcsak a tartalomszolgáltatás, hanem a feltöltési lehetőség is jobb lesz, valamint lehet adományozni is.

A Google időről időre újabb funkciókat épít be a világ legnagyobb és legnépszerűbb videomegosztójába, a YouTube-ba; a következő újításokról a vállalat a VidCon konferencián rántotta le a leplet.

A fejlesztések közül a legfontosabb talán az, hogy a jövőben lehetőség lesz 60 fps képsebességű videókat is feltölteni, amelyeket azonban legalább HD-ben kell majd nézni ahhoz, hogy a gyorsabb képsebességből profitálhassunk. Ezzel a lehetőséggel a Google elsősorban azoknak szeretne kedvezni, akik játékmentéseket töltenének fel a közösségi oldalra, de nem szabad megfeledkezni azért arról sem, hogy egyre több videokamera illetve okostelefon képes arra, hogy 60 fps-sel rögzítsen, így a velük készült videók is eredetiben lesznek feltölthetők.

Aki rendszeresen tölt fel videókat a YouTube-ra, netán a felvételekhez kapcsolódó reklámbevételekből él, annak lehet jó hír, hogy Androidra máris elérhető, iOS-re pedig hamarosan elkészül a Creator Studio nevű app, amellyel feltölteni és kezelni is lehet a klipeket, sőt, a hozzájuk kapcsolódó statisztikák is könnyedén elérhetővé válnak a mobil készülékekről. Szintén a felvételekhez kapcsolódó pénzmozgáshoz kapcsolódik, hogy aki szeretné, az bekapcsolhatja az adomány gombot is, így most már az adakozó kedvükben lévő rajongók is támogathatják kedvenc feltöltőiket – vagyis most már nemcsak a videók mellett megjelenő hirdetésekből, hanem akár a felhasználók közvetlen támogatásából is szerezhetnek pénzt azok, akik komolyan foglalkoznak a minőségi videók készítésével és feltöltésével.

A további újdonságról bővebben a YouTube blogbejegyzésében lehet olvasni.

Címkék
Hozzászólások