- 2014. július 1., 16:16
A Link névre keresztelt izzó azon kívül, hogy mobillal is vezérelhető, más extrát nem tud. De nem is kell neki.
Hirdetés

A General Electric is beszállt az okoségők piacára, ráadásul a Link termékcsaládba rögtön több modell is érkezik. Ezek mindegyikében közös, hogy a Quirky okostelefonra és táblagépre letölthető alkalmazásával lehet vezérelni – azonban az égők nem közvetlenül az okostelefonnal kommunikálnak, hanem egy központtal, amely a Link Hub nevet kapta. Az izzók háromféle kiszerelésben lesznek kaphatók: a meleg fényű, 60 wattos izzók kiváltására klasszikus körteformájú (A19) típus szolgál, kisebb teljesítménnyel pedig szintén meleg fényű, spot jellegű (BR38) és akár kültéren is használható, hideg fényű (3000 kelvines) spot izzó lesz kapható.

Az okoségők piaca egyelőre nagyon kicsi, neves szereplőből pedig még kevesebb van. Azért akad, a Philips például a Hue szériával már relatív öreg motorosnak is számít, és a Samsung is kiadott már olyan LED-es fényforrást, amelyet telefonnal tudunk kapcsolgatni. A GE ennek ellenére (vagy éppen ezért) nagyon jó esélyekkel indul, mert az izzókat nagyon olcsón adja: áruk 15 és 25 dollár között alakul. Ráadásul az induló szett is olcsón a miénk lehet: a Link Hub mellett két égőt tartalmazó kit mindössze 50 dollárba kerül, míg a Philips három izzót és egy vezérlő egységet tartalmazó csomagjáért négyszer ennyit kell fizetni. Persze nincsen kétségünk afelől, hogy hamarosan a versenytársak is igazodnak majd a GE árazásához, így a felhasználók a növekvő verseny miatt is nagyon jól fognak járni.

A General Electric és a Quirky együttműködése egyébként nem most kezdődött, korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy a két vállalat közösen egy távolról vezérelhető légkondicionálót is fejlesztett – és nem lenne túl meglepő, ha a GE okos háztartási eszközeinek választéka hamarosan még tovább bővülne.

Címkék