- 2014. július 2., 12:11
Pedig ha valaki kifizeti a jegy árát, akkor már csak a placebo hatás miatt sem fogja elégedetlennek érezni magát.
Hirdetés

Európa egyik legnagyobb légi fuvarozója biztosra akart menni, így az EEG fejre szerelhető érzékelői valamint száloptikás szövet segítségével elkészíttette az okostakarót, amely képes érzékelni viselője „elmeállapotát”, és így meg tudja mondani, hogy milyen az utas közérzete. Ezt a fontos, a repülés során nélkülözhetetlen információt a takaró színkódokkal adja az utaskísérők tudtára: a piros szín idegességet, a kék pedig elégedettséget jelent.

A kísérlet során az a nem túl meglepő eredmény született, hogy a teljes értékű ágy, a minőségi és friss étel valamint a korlátlan pezsgőfogyasztás már önmagában elegendő ahhoz, hogy az utas akár egy tengerentúli utazás során is végig jól érezze magát – még szerencse, hiszen a fenti három szempont nagyjából le is fedi az első osztály nyújtotta extrákat. A takaró és a fejpánt között egyébként Bluetooth kapcsolat működik.

A British Airways által közölt sajtófotók valamint a Happiness Blanket névre keresztelt megoldást bemutató videó alapján arra viszont kíváncsiak lennénk, hogy ki az az őrült, aki kifizet nagyjából 1 millió forintot egy útért, aztán beszállás után szó nélkül felteszi a fejére a nem túl kényelmes érzékelőket. Mondjuk ha beszállás után rögtön a korlátlan pezsgőfogyasztással kezdődik a dolog, akkor nem szóltunk semmit...

Címkék