- 2014. július 3., 14:01
A vállalat elsősorban továbbra is a 4K-ra fókuszál, de az OLED-et sem utasítja el. Sőt!
Hirdetés

A Sony kezei közül az elmúlt tíz év nagyobb részében csak elfolyt a pénz, ám a társaság biztos abban, hogy hamarosan visszatér jövedelmezősége – már a most zajló pénzügyi év végén. Masahi Imamura, a Sony tévé üzletágának vezetője szerint ma már nem csupán a klasszikus készülékek eladásáról van szó, jelentős átalakulás zajlik a piacon. A Sony Visual Products tartja a lépést a trendekkel, és egy jóval nagyobb területet fed majd le, így a termékpalettán más készülékeik is helyet kaphatnak.

Imamura már szó szerint látja a profitot, igazát pedig az is alátámasztja, hogy a tévé üzletágat nemrégiben a Sonytól gyakorlatilag teljesen különválasztották. A törtető kilátások mellett arra is fény derült, hogy jövőre a Sony Bravia tévék része lesz az Android TV platformja. „Saját rendszert készíteni nehéz, logikus választás ezért a Google rendszere. A Sony ezért semmilyen körülmények között nem fog egy saját, új rendszert kifejleszteni.” – mondta Imamura.

De mi a helyzet a 4K-val? És az OLED-del? Bár a Panasoniccal való együttműködés véget ért, a Sony nem tett le arról, hogy a Samsung és az LG Electronics vetélytársa legyen 4K illetv OLED fronton is. Az OLED-panelek gyártása persze nem túl egyszerű, azonban a Sony sem feltétlenül saját fejlesztésben gondolkodik, hanem a sorozatgyártásra rentábilisan jelenleg egyedüliként képes LG-től venne paneleket. Bár az LG már bejelentette, hogy havonta 34 ezerrel növelni fogja a nagyméretű OLED-panelek gyártási kapacitását, ezekre nem a Sony az egyetlen jelentkező. Ráadásul, ahogyan azt egy korábbi cikkünkben írtuk, nem biztos, hogy az LG hajlandó a globális piacon is versenytársként megjelenő vállalatok számára is szállítani.

Kazuo Hirai, a Sony vezérigazgatója a minap egyébként azt nyilatkozta, hogy elképzelhetetlen a tévé üzletág felszámolása, így a jövedelmezőképesség fokozása érdekében a más gyártókkal való partneri viszonyok kialakítása nagyon fontos lehet.

Hozzászólások