- 2014. július 10., 08:51
Egy feltekerhető, 18 colos, illetve egy eddigieknél jobb átlátszóságú OLED kijelző prototípusát mutatta be az LG.
Hirdetés

Miután a 2013-as év vége a hajlított kijelzők lázában telt, már éppen ideje volt egy valóban használható hajlítHATÓ képernyő bemutatásának is. Ezt tette most az LG, aki egy olyan OLED kijelzőpanel prototípusát mutatta be, amely 18 colos mérete mellett 1,5 cm-es sugárban is meghajlítható, azaz egy 3 cm-es hengerré is összetekerhetjük. Ez persze csak magára a képmegjelenítő részre vonatkozik, a vezérlő elektronika egyelőre még túl merev ehhez.

Az 1280×810 pixeles panel hajlékonyságát egy újfajta poliamid hátsó fóliának köszönheti, és ennek kellemes mellékhatása, hogy a kijelző az eddigieknél vékonyabb is lehet.

A szuperhajlékony prototípus mellett az LG egy másik OLED panelt is készített, ami pedig a jelenleg használt átlátszó LCD paneleknél teljesít jobban: fényáteresztő képessége háromszor nagyobb, így még jobban látható, mi van mögötte. A koreaiak alelnöke és a kutatás-fejlesztési részleg vezetője, In-Bjung Kang szerint 2017-re ezek a prototípusok 60 colos és UHD felbontású képernyőkké fejlődhetnek.

Címkék
Hozzászólások