- 2014. július 14., 17:59
Külső akkumulátorral, mobilrouterrel és NAS-sal kombinált külső SSD-t dobott piacra a QNAP QGenie néven.
Hirdetés

A Computexen már volt szerencsénk megcsodálni a QNAP mobil routerrel kombinált külső SSD-ként is használható saját akkumulátorával mobil eszközök töltésére is képes hordozható NAS-át, a QGenie-et, most viszont hivatalosan is bejelentették piacra dobását.

A készülék specifikációi az elmúlt hónapokban nem változtak, így a végleges modellben is egy 3000 mAh-s akkumulátort találunk, ami nemcsak a router és az SSD táplálásáért felel, hanem végszükség esetén feltölthetjük vele okostelefonunk akkuját is. Ha nem használjuk töltésre, akkor a QNAP 10 óra üzemidőt ígér. Az SSD mérete egyébként 32 GB, ehhez Wi-Fi-n keresztül egyszerre legfeljebb 20 felhasználó csatlakozhat és oszthat meg rajta keresztül adatokat. A hozzáférés történhet PC-ről például CIFS vagy Samba segítségével, mobil eszközökről különböző alkalmazásokból, vagy éppen WebDAV interfészen át. A mobilinternet megosztására használhatunk iPhone-t vagy androidos mobilt is, de a készülék sok USB-s modemet is támogat.

A kis eszköz meghajtásáért egy 600 MHz-es MIPS 24KEc CPU felel, 64 MB RAM-mal támogatva, míg a vezetékes LAN port sebessége 100 Mbps. A QGenie rendelkezik egy SDXC kártyaolvasóval is, és természetesen képes az ebbe helyezett kártyát is megosztani a csatlakozó gépek között – ideális egy telefényképezett memóriakártyánál.

Címkék