- 2014. július 15., 17:33
Ha hánytál már repülőn vagy 3D film nézése közben, akkor ezt biztosan utálni fogod.
Hirdetés

Az Airbus hivatalosan is bejelentette, hogy útjára indítja az A330neo programot, amely során a meglévő, igen nagy sikernek örvendő A330-as típust teszi majd korszerűbbé. Bár az A320-A320neo vonatkozásában az új változat, vagyis a neo gyakorlatilag csak új hajtóműveket kap (neo=new engine option, azaz új hajtómű opció), a hasonló név ellenére az A330neo esetében nagyobb volumenű változtatásokra lehet számítani. Az alapvető cél természetesen az, hogy az egy utasra vetített fogyasztást csökkenteni tudják a mérnökök, de a gyártó új kényelmi szolgáltatásokat is be fog vezetni.

Azért, hogy az utasok ne érezzék magukat kényelmetlenül a mellettük ülő könyökétől, vagy attól, hogy rájuk hajtja az előtte ülő a háttámlát, sok extrával fel fogja szerelni a gépet: lesz WiFi, mobilkapcsolat, HD felbontású filmek. Sőt, utóbbiakat, szemüveggel, 3D-ben is megnézhetik majd az utazók.

Arról viszont nem szól a hír, hogy 20 százalékkal nagyobb lesz-e a rókazsák, mert bizonyára sokan vannak, akik nemcsak a repüléstől, hanem egy idő után a 3D-s filmektől is émelyegnek, náluk a két dolog kombinációja garantáltan ki fogja csapni a biztosítékot.

Hozzászólások