- 2014. szeptember 16., 21:22
Hát úgy tűnik, semmi sincs biztonságban: megfelelően preparált e-könyvekkel a Kindle olvasó is feltörhető.
Hirdetés

Amikor a hackerek által veszélyeztetett eszközökre gondolunk, nem a Kindle e-book olvasó lesz az első, ami eszünkbe jut – végül is ezen nem futtatunk semmit, csak sima szövegeket olvasunk, nem? Nos, nem, mint ahogy azt Benjamin Daniel Mussler kétszer is bizonyította.

A biztonságtechnikával foglalkozó német kutató először még 2013-ban talált egy olyan rést a Kindle-ben, ami lehetővé tette, hogy megfelelően preparált digitális könyvvel ellopja az olvasó böngészője által tárolt sütiket. Ezt akkor annak rendje és módja szerint el is árulta az Amazonnak, akik egy héten belül javították is a hibát – ami viszont most újra előkerült. A tavalyi helyzettel ellentétben viszont az Amazon most két hónap alatt sem reagált semmit, így Mussler közzétette az információkat. Érdemes elolvasni, mert a Kindle böngészőjét nemcsak akkor használjuk, amikor netezünk vele (amire úgysem alkalmas), hanem például akkor is, amikor az Amazon boltjában vásárolunk, ilyenkor pedig a sütikben található adatok segítségével a Kindle-höz tartozó fiókunk feletti ellenőrzés is átvehető.

Nyilván az Amazontól kapott könyvekben nem találunk ilyen veszélyes kódot – a torrentboltban vásárolt fájlokban azonban már lehetnek meglepetések. Szóval csak óvatosan!

Címkék
Hozzászólások