- 2014. szeptember 17., 09:24
Jesse Vincent, egy neves szoftverfejlesztő saját tervezésű billentyűzete akár az egeret is kiválthatja.
Hirdetés

Az osztott, domborított billentyűzetek elsősorban azért előnyösek, mert az ujjak mozgását és a csukló feszülését csökkentve teszik lehetővé a gépelést, amely így kevésbé lesz fárasztó. A hagyományos billentyűzetek mégis kelendőbbek, mivel jellemzően kevesen írnak olyan sokat, hogy számítana mindez a választáskor. Ezen a helyzeten változtatna most Jesse Vincent, aki többek között a Perl programozási nyelvet is fejlesztette, most pedig egy saját tervezésű billentyűzettel jelentkezik.

A Keyboardio nevű billentyűzet nem hagyományos elrendezésű, a kiegészítő billentyűk (pl. CRTL, ALT, SHIFT) a hüvelykujjakhoz kerültek, a csuklóval lenyomható plusz funkciógomb pedig a többi gombot egészíti ki, makrók hívhatók meg vele. A fejlesztő jelenleg azon dolgozik, hogy különféle gombokkal (pl. WASD) az egérmutató is irányítható legyen, így azt könnyen és gyorsan pozícionálva nem kell gépelés közben kinyúlnunk az egérhez, ami egyébként az egyik okozója az RSI-nek, vagyis az ismétlődő mozgások miatt bekövetkező fájdalmas gyulladás.

Hogy mekkora sikere lesz a boltokban ennek a billentyűzetnek, azt még nem tudjuk, de azt igen, hogy a Geekhack.org fórumán nagy iránta az érdeklődés.