- 2014. szeptember 18., 16:29
Megérkezett az Amazon legújabb e-könyv olvasója, a Kindle Voyage – de közben korábbi sorozat is megmarad.
Hirdetés

A Voyage nem a jelenlegi Kindle Paperwhite leváltására érkezett, hanem új csúcsmodellként helyezkedik el a portfólióban –a Paperwhite és a „sima” Kindle tehát továbbra is kapható marad, sőt, többé-kevésbé még meg is újulnak.

Az új modell dizájnjában is alaposan különbözik az eddig olvasóktól, jóval vékonyabb (7,6 mm-es) és könnyebb (a csak Wi-Fi-s változat 180 grammos, a 3G-s ennél 8 grammal több). Ahogy azt egy új modellnél illik, az Amazon megújította a kijelzőt, aminek mérete maradt 6 col, viszont most már 300 dpi-s felbontással (az eddigi 167 helyett) rendelkezik, ami gyakorlatilag megegyezik a standard nyomdai minőséggel. A lapozást megkönnyítendő az érintésérzékeny panel mellett a keret két szélén nyomásérzékeny sávok vannak, amikkel szintén lehet előre-hátra haladni a könyvekben. A készülék belső memóriája 4 GB és a szoftverbe is került pár új trükk, amelyek a jegyzetelést, szövegértést is segítik (a WordWise például nem külön boxban jeleníti meg, hanem a kérdéses szó fölé szúrja be a szómagyarázatokat). A Voyage dizájban is alaposan megváltozik, kijelzője pedig egy szintbe kerül a kerettel, így sokkal egységesebb érzést kelt. Változik valamennyit a háttérvilágítás is, az új olvasó ugyanis kap egy fényszenzort, amivel önállóan tudja majd szabályozni a világítás erősségét. Egyetlen gond az árral lesz, a sima, reklámokkal támogatott Voyage 200 dollárba kerül, míg a 3G-s, reklámmentes változat 289-be.

A Voyage mellett a Paperwhite is fejlődik, igaz, csak annyiban, hogy az eddigi 2 helyett 4 GB lesz a belső memóriája (illetve ennek szoftvere is ismeri majd a fenti trükköket), illetve frissül a normál Kindle is. Itt komolyabbak lesznek a változások, megjelenik ugyanis az érintőképernyő, gyorsul a processzor, 4 GB-ra nő a memóriája – azaz szinte mindent megkapunk, amit a Paperwhite tud, leszámítva persze a világítós képernyőt. Ez az olvasó egyébként reklámokkal támogatva 79, azok nélkül pedig 99 dollárba kerül.

Mindhárom új Kindle-változat októbertől lesz majd elérhető, de már most lehet rájuk előrendelést leadni. Sajnos a Voyage esetében egyelőre Magyarországra nem kérhetjük a kiszállítást.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
2018. október 16., 18:00
Hozzászólások