- 2014. október 15., 15:22
Egy felmérés szerint egy jelszó elfelejtése idegesítőbb, mint a lemerülő mobiltelefon vagy a lakáskulcs elhagyása.
Hirdetés


some text

Egy, az Egyesült Királyságban 1000 fő bevonásával készült felmérés szerint egy jelszó elfelejtését sokkal nagyobb katasztrófának éljük meg, mint akár mobiltelefonunk lemerülését, akár lakáskulcsunk elhagyását. Tény, hogy a mobiltelefon lemerülését mi sem tartjuk akkora katasztrófának (hacsak nem valami fontos hívást várunk), de azért a lakáskulcs elhagyása elgondolkodtató.

A Centrify Corporation által készített felmérés szerint a jelszavas problémánál csak egy szoftverösszeomlás vagy a levélküldési nehézségek idegesítőek, legalábbis az angoloknál. A sok statisztika közül mindenképpen ide kívánkozik, hogy megkérdezettek 7 százaléka inkább alávetné magát egy gyökérkezelésnek, mint hogy elfelejtse jelszavát (ezt azért nehezen tudjuk elképzelni).

A jelszavas kérdés azért érdekes, mert egy átlagos, a biztonsági tanácsokat betartó felhasználónak egyre több kódra kell emlékeznie: a használt netes szolgáltatások száma nő, ezek mindegyike természetesen valamilyen jelszót igényel, márpedig nem szeretnénk a támadási felületet növelni, akkor ezeknek a jelszavaknak nem is szabad egyformának lenniük. A felmérésben résztvevők adataiból az is kiderül, hogy napi átlagban tízszer kell a jelszavakkal foglalkoznunk.

Hozzászólások