- 2014. október 16., 20:18
Lehetett sejteni, hogy az Apple bejelentése nem csak a hardverekről szól majd, és tényleg: itt az OS X Yosemite.
Hirdetés

Az Apple az operációs rendszert már júniusban bemutatta, persze akkor még csak előzetesről volt szó, most pedig a végleges változat készült el. Oly annyira, hogy a szoftvert az Apple még a mai nap elérhetővé teszi, ingyen. Hogy pontosan mikortól lehet letölteni, azt még nem tudjuk, elképzelhető, hogy az App Store kínálatában magyar idő szerint csak holnap jelenik meg az OS X Yosemite.

Az OS X Yosemite egyik legfontosabb újdonsága a kezelőfelület, amely az iOS 7-tel bevezetett irányvonalat követi; letisztult, átlátható és színes. Szintén fontos a Continuity megjelenése, amely azokat a funkciókat tömöríti, amelyek segítenek abban, hogy az OS X-et és az iOS-t használó eszközök jobban tudjanak együtt dolgozni. Akinek iPhone-ja és Macintosh gépe is van, az a hívásokat és SMS-eket kezelheti majd a számítógépről, sőt, utóbbival lehet megosztani a telefon internet hozzáférését is. Működik a projektek átadása is: ha elkezdünk például írni egy dokumentumot iOS-en, akkor később folytathatjuk OS X-en vagy fordítva.

Mindezt elnézve nem biztos, hogy alaptalan a felvetés, amely szerint idővel az Apple is azt szeretné elérni, hogy minden termékén ugyanaz az operációs rendszer fusson (a Google gyakorlatilag ezt az elvet képviseli, amióta jelen van a szoftverpiacon, a Microsoft pedig éppen most halad afelé, hogy minden eszközre ugyanazt a Windowst készítse el), persze az Apple hivatalosan egyelőre azt mondja, hogy az OS X termékvonal és az iOS termékvonal két külön ág, és sosem fognak egyesülni.

Az összes fontos október 16-i Apple bejelentés:

iMac is van már Retina Displayjel
Itt az új iPad Air és iPad Mini
Megjelent az OS X Yosemite (OS X 10.10)
Apple Watchra fejlesztenél? Készülj!
iOS 8.1 és Apple Pay október 20-án

Címkék
Hozzászólások