- 2014. október 20., 13:55
Bár még legalább hónapok vannak hátra a megjelenéséig, máris felkerült a netre az Xperia Z4 néhány tulajdonsága.
Hirdetés

A legtöbb mobilgyártóval szemben a Sony évente kétszer frissíti termékpalettáját, hogy mindig a legjobbat tudja nyújtani vásárlóinak. Ez azt jelenti, hogy a készülékek többször frissülnek ugyan, de a változás általában nem olyan drámai. Idén a japán gyártó az Xperia Z2-vel és Z3-mal nevezett, jövőre pedig érkezik az Xperia Z4. Ami érdekes, az az, hogy a telefon vélt specifikációja már most megjelent a neten. A szivárogtató szerint ugyanakkor Z4 lesz az egyetlen csúcsmodell 2015-ben, mivel a Sony lemond az évi két telefon kiadásáról – állítólag éppen azért, mert kevés a valódi előrelépés.

Sony Xperia Z3

A kiszivárogtatott adatok szerint az Xperia Z4-be QHD (1440×2560 pixeles) kijelző, Qualcomm Snapdragon 810-es rendszerchip (4+4 mag, 2,8 GHz, 64 bit), 4 GB memória, Adreno 430-as GPU, 32 GB-os háttértár és 20,7 MP-es kamera kerül. És valószínűleg a háttértár nem lesz bővíthető, legalábbis mi erre következtetünk abból, hogy állítólag lesznek nagyobb belső memóriával szerelt modellek is. A telefonba LTE (Cat.6) adapter, Bluetooth 4.1 és a külső hangszórók számára belső erősítő is kerül.

A megjelenés időpontjával kapcsolatban nincsenek kiszivárgott adatok, azonban a Sony egy ideje már a Las Vegas-i CES-en is mutogat új mobilokat, így nem lenne meglepő, ha már az év első napjaiban bemutatkozna a telefon (2013-ban az Xperia Z, 2014-ben pedig a Z1 Compact mutatkozott be a kiállításon). Ha erre mégsem kerülne sor, akkor a készüléket a japán vállalat legkésőbb a Mobile World Congressen (2015. március 2-5.) biztosan le fogja leleplezni.

Címkék
Hozzászólások