- 2014. október 29., 15:49
És van a dologban logika is, persze lehet, hogy ezt sokan nem fogják elfogadni.
Hirdetés

Hogy rögtön a lényegre térjünk, és megválaszoljuk a kérdést, a Facebookon belül az üzenetkezelés kinőtte magát. Manapság, amikor az emberek napi szinten 10 milliárd üzenetet küldenek egymással, arra van szükség, hogy ezt kényelmesen és gyorsan meg tudják tenni.

És valóban, a Facebook csak addig poénos, amíg arra, amire való, kényelmesen és gyorsan tudjuk használni. Asztali gépen és notebookon sok a hely, nem gond a funkciókat ötvözni, a mobil alkalmazásoknál viszont más a helyzet: amikor az üzenetküldés még a Facebook appból történt, akkor a hírfolyam és az üzenetek között például fülek segítségével kellett váltani, ami egy felesleges extra lépést jelentett. Ezt a helyzetet a Facebooknál nem akarták fenntartani, mert nagyon sokszor csak azért indította el valaki az appot, hogy küldjön egy üzenetet – ilyenkor sokkal gyorsabb, ha ehhez egy másik szoftvert indíthatunk el, amellyel rögtön kezdhető is a párbeszéd.

Zuckerberg elismerte ugyanakkor azt is, hogy tudja, hogy egy külön alkalmazás telepítésére kérni több százmillió embert nem éppen könnyű és hálás feladat. Ezután viszont utalt arra is, hogy az élmény, amit nyújtani szeretnének, még nem teljes, vagyis elképzelhető, hogy a nem túl távoli jövőben az üzenetküldő kisebb-nagyobb átalakulásokon fog keresztül menni, és akár új szolgáltatások integrálása is elképzelhető.

Címkék