- 2014. november 4., 12:20
A Gmail for Android legújabb verziója a gmailes címek mellett más magán- és céges fiókok tartalmát is kezeli.
Hirdetés

Az androidos telefonokra eddig két e-mail kliens került, mert a Gmail csak és kizárólag a Google fiókjait kezelte, minden máshoz külön szoftverre volt szükség. Az Androidban lévő gyári szoftver nem túl kezes, így sokan más alternatíva után néztek (pl. K-9 Mail). Most viszont elérkezett az idő: a Gmail 5-ös verziójával végre elérhetjük a POP3, IMAP vagy Exchange kapcsolatot igénylő postafiókunkat is. Az alkalmazás pontosan úgy állítható be, mint más, régen használt levelezőprogram.

Azért azt tudni kell, hogy a Google nem jófejségből lépte meg mindezt, hanem azért, mert így közelebb tud férkőzni más postafiókunk tartalmához is. Erre pedig azért van szükség, hogy a Google Now és más szolgáltatások még jobban ismerjék életünk apró mozzanatait, és így még hasznosabbak lehessenek – a felhasználóknak és a Google-nek egyaránt. Bár sokan ódzkodnak attól, hogy mindent megosszanak a keresőóriással, tény, hogy ezekkel az adatokkal a szolgáltató a végletekig képes személyre szabni szinte mindennek a működését.

A Gmail 5 hivatalosan még nem elérhető, de ha valakinek annyira tetszik az ötlet, hogy nem bírja megvárni a hivatalos frissítést, az letöltheti az appot az Android Police oldaláról.

Hozzászólások