- 2014. november 5., 18:56
Op3n Dott néven saját márkanév alatt kezd okostelefon, táblagép és fitnesz-karkötő forgalmazásába a Tesco.
Hirdetés

A három termék az ígéretek szerint november 6-ától lesz elérhető a hipermarketekben, a tablet és a mobil esetében 29990, a karpántnál pedig 17990 forintos áron. Ami a tabletet illeti, abban az Intel ma már talán kissé koros Atom Z2520-as rendszerchipje dolgozik, amely mellett 1 GB RAM-ot és 8 GB tárhelyet találunk, microSD-s bővíthetőséggel. A kijelző 7,85 colos és 1024×768 pixeles felbontású, ami azért még a 30 ezer forintos árat figyelembe véve sem túl jó érték.

Az okostelefonnál a rendszerchipről egyelőre a hivatalos specifikációkban csak annyit találtunk, hogy négymagos, 1,3 GHz-es, és Intel, de egyes hírek arról szólnak, hogy valójában itt egy MediaTek MT6582 az, amit a kínai gyártó elrejtett a képernyő mögött. Ez utóbbi egyébként 4,5 colos és 960×450 pixeles. Az 1 GB RAM és 8 GB-os háttértár, illetve a microSD foglalat továbbra is része az összeállításnak, és így viszont a 30 ezer forint nem annyira rossz ár. Ami a származást illeti, ezt nem akarták elárulni, de a tabletről már sikerült kideríteni, hogy a hongkongi HongKong Wisky Technology gyártja, annyi változtatással, hogy az alapgépben Z2580D SoC lenne, amit esetünkben Z2520-ra cseréltek. A mobilt még nem fogtuk kézbe, de külföldi információk szerint egy átcsomagolt Medion Life P4501.

Mind a telefon, mind pedig a táblagép esetében fontos, hogy a Tesco nemcsak hardvert, de szolgáltatást is igyekszik a készülékek mögé pakolni, ami itt egy médiaboltot (filmek, könyvek, újságok) és egy felhő-tárhelyet jelent. Ez utóbbi három hónapig ingyenes, utána viszont havi 50 euróba kerül – ezért cserébe viszont korlátlan(!) tárhelyet biztosít legfeljebb 2 GB-os állományainknak.

A legkevesebb információt a Fitband nevű karpántról kaptuk: azt már tudjuk, hogy nyolcféle színű és cserélhető szíj létezik hozzá, illetve hogy a telefonnal Bluetooth segítségével kommunikál. Használatához le kell töltenünk a Play Áruházból vagy az App Store-bóla GetFit+ nevű appot, ami aztán az adatok elemzését elvégzi. Ez utóbbiakat a karpántba épített mozgásérzékelő szolgáltatja, pulzusmérés vagy más trükk nincs.