- 2014. november 7., 18:25
Minden különösebb előzmény nélkül egy nagyon érdekes terméket jelentett be az Amazon, Echo néven.

Az Amazonnál dolgozó hardvermérnököket elkaphatta a gépszíj, mert a Fire telefon látványos bukásának hatására sem ijedtek meg, hanem inkább gyorsan bemutattak egy Echo nevű hangszórót, ami még a sokkamerás, termékfelismerős rendszerrel megáldott telefonnál is érdekesebb (és főleg sikeresebb) lehet. Maga a készülék jelenleg kizárólag meghívásos alapon érhető el, tehát ha úgy tetszik, béta fázisban van. Az ára egyébként 199 dollár, de a meghívót kapó Prime tagok egyelőre 99 dollárért juthatnak hozzá.

Az Echoban első ránézésre nincs semmi különös, olyan, mint egy átlagos Bluetooth-képes hangszóró, és valóban, tud ekként is működni, tehát a legtöbb mobiltelefonról képes zene lejátszására is. Ezen felül azonban beépített Wi-Fi adapter is van benne, tehát képes csatlakozni az Amazon Prime Musichoz, az iHeartRadiohoz és a TuneIn Plushoz is, és onnan zenéket lejátszani. Mindehhez egyébként egy 2,5 colos mélyközép és egy 2 colos magassugárzó van benne, amelyek lefelé néznek, így az egész szobát egyenletesen betöltő hangképet adnak.

Na de az igazi különlegesség az, hogy ezen felül van még benne hét mikrofon is, és ezeknek, illetve az Amazonnál Alexának nevezett hangfelismerő rendszernek köszönhetően élőszóban feltett kérdésekre, kérésekre is választ kaphatunk. Így például megkérdezhetjük, hogy mennyi az idő, megkérhetjük, hogy játsszon nekünk metált, vagy éppen állítson be egy ébresztőt reggel 8-ra. A beállításhoz és a kezeléshez szükséges alkalmazás egyelőre a FireOS-re és az Androidra jelent meg, de hamarosan várható az iOS-hez tartozó app is – de addig is, a kezelőfelület weben át is elérhető.

Címkék
Hozzászólások