- 2014. december 8., 14:16
Az Apple állítólag (tíz)millió számra rendeli a 4 colos paneleket, lehet találgatni, hogy mi készül majd belőlük.
Hirdetés

Egy fenékkel nem lehet megülni két lovat, tartja a mondás – és a mondás igazságtartalmát az Apple vezetői most alighanem első kézből tapasztalhatják meg. A szeptemberben bejelentett 4,7 colos iPhone 6 és az 5,5 colos iPhone 6 Plus nagyjából a várakozásoknak megfelelően teljesítenek, ugyanakkora a vállalatnál mégsem lehetnek teljesen elégedettek, állítólag szép számmal vannak ugyanis olyan vásárlók, aki szívesen vennének ugyan új telefont, de a nagyobb méret miatt mégsem fognak. Valami lehet a dologban; Steve Jobs nem véletlenül ragaszkodott a kis mérethez, egy 4,7 colos telefont tényleg nem lehet egy kézzel rendesen használni. És persze az androidos telefonoknál is visszatérő probléma, hogy a gyártók igazán ütős hardvert csak péklapát méretű kütyükbe építenek be (tisztelet a kivételnek, és most erősen a Sony Xperia Z1 és Z3 Compact modellekre gondolunk).

Mindezt bolondítsuk meg azzal, hogy tajvani (persze névtelen) források szerint az Apple rengeteg 4 colos kijelzőre adott le megrendelést. A kérdés már csak az, hogy mi lesz ezeknek a sorsa? Az teljesen nyilvánvaló, hogy nem iPod touch készül majd belőlük, így csak három lehetőség marad. Az első kettőnél azzal számolhatunk, hogy jövőre megint lesz 4 colos telefon, a kérdés csak az, hogy milyen. Mivel az iPhone 6 Plusra is egyértelműen van kereslet (még ha nem is akkora, mint a Galaxy Note-ok iránt, amiben alighanem az játszhat fontos szerepet, hogy az Apple kütyüjéhez nem jár stylus), az iPhone 6-ot meg viszik mint a cukrot, egy iPhone 6S mini megjelenése valószínűsíthető. A két verzió ott válik el egymástól, hogy vajon milyen lesz ennek a mobilnak a képessége? Olyan mint nagytestvéreié, vagy gyengébb, mint tavaly az iPhone 5C esetében? Mivel jelen állás szerint úgy tűnik, hogy többen vannak azok, akiknek a mérettel van baja, mint azok, akiknek az árral (és ők főleg a hölgyek), véleményünk szerint a jövőre bemutatkozó három modellnél (feltéve, hogy tényleg ennyi lesz) a hardverben nem várható majd érdemi eltérés. Főleg, hogy az iPhone 5C messze nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Így aki (nagyon) olcsó iPhone-ra vár, az valószínűleg csalódni fog.

Mégpedig azért, mert a harmadik lehetőség, ugyan olcsó iPhone-ok építését feltételezi, de egyszerűen csak azért, mert az Indiában reneszánszát élő iPhone 4S remekül fogy; elképzelhető, hogy csak ide kell egy kis utánpótlás.

Címkék
Hozzászólások