- 2014. december 30., 09:37
Minden eddiginél több OLED-tévét mutat be az LG jövőre. Lesz köztük óriási, 4K-s és talán görbület nélküli is.
Hirdetés

Akik karácsonyra szerettek volna 4K-s OLED tévét, azoknak várniuk kellett. Az LG már korábban beígérte ugyan az UHD felbontású verziót, azonban az EG9-es és EF9-es sorozatok megjelenése is késett, így a tévék csak jövőre, a CES-en fognak bemutatkozni. Viszont nem egyedül, érkezik melléjük több új modell is. Mindez az MHL (Mobile HD Link) és a WiFi Alliance oldalairól derült ki.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tévék ívelt vagy sík felületűek lesznek-e, de ha nekünk kellene tippelni, akkor mi az ívelt vonalakra szavaznánk. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy mivel több széria is bemutatkozik, lesz sík és ívelt kijelzős modell is. Az LG típusjelölésében az első két szám egyébként a képátlót, az utánuk következő E betű pedig az OLED modelleket jelöli. A következő karakter általában az évjáratot mutatja, ezt fordítsuk most le úgy, hogy a generációt, ami az utolsó négy számjeggyel együtt megadja, hogy milyen belső tulajdonságokra lehet számítani. A fent említett két weblapon az alábbi modellszámok bukkantak fel:
• 65EG990V, 77EG990V
• 55EG960V, 65EG960V
• 65EF980V
• 55EF950V, 65EF950V (illetve valamennyinek az amerikai verziója is, de ez számunkra nem érdekes).

Mindezek alapján valószínűsíthető, hogy az EG9900-as illetve EF9800-as tévék UHD felbontásúak lesznek, míg az EG9600-as és EF9500-as modellekbe Full HD felbontású OLED-panel kerül majd. A modellszám alapján arra nem érdemes számítani, hogy a tévék tudása érdemben eltérő lesz, valamennyi típus csúcskategóriásnak tűnik (3D, webOS). Így a fő különbséget a dizájn adhatja majd, azon belül is a kijelző íve vagy éppen annak hiánya. Mivel a LG ígéri már egy ideje, hogy piacra dob sík modelleket is, az EG és EF modellek közül az egyik széria ívelt, a másik pedig sík felületű tévéket tartalmazhat; nagyobb az esély arra, hogy az EG széria lesz sík. Ami még kiderül a modellszámokból, az az, hogy a vállalat jövőre legalább hét új típust fog bemutatni, ami a tavalyi kettő illetve az idei egy piacra kerülő változathoz képest midnenképpen hatalmas előrelépésnek tűnik.

Címkék