- 2015. február 4., 16:23
A szolgáltató az All-in tarifákat megtartja, a többit viszont lecseréli. Jön a teljes szabadság.
Hirdetés

2015. február 5-étől, azaz holnaptól jelentősen átalakul a Telenor lakossági előfizetőknek szóló csomagajánlata. Az All-in tarifák továbbra is megtalálhatók lesznek a kínálatban (és talán a legkisebb Smart tarifa is), a többi csomag viszont eltűnik, és helyettük egy rugalmas, az egyéni igények figyelembevételével kialakítható megoldás, a MyTariff lesz elérhető.

Ennek lényege az, hogy mindenki megadhatja, hogy a havidíjban mennyi SMS-t, mennyi lebeszélhető percet és mennyi forgalmazható adatmennyiséget szeretne: lehet kérni minimális beszélgetést (80 perc) akár 5,5 GB adattal is, vagy minden irányba korlátlan beszélgetést biztosító csomagot mindössze 200 MB-nyi internetezésre fordítható kerettel. A tarifacsomagban foglalt SMS-ek száma 0, 40 vagy 80 lehet. A Telenor közleménye szerint közel 200 variáció érhető el, elméletben tehát tényleg minden eddiginél jobban fog illeszkedni a kínálat a vásárlók igényeihez. A választott szolgáltatásoktól függően a felhasználók egyedi, extra szolgáltatásokra felhasználható keretet is kapnak, így a Deezert, a Telenor MyTV-t vagy egy sor más szolgáltatást kedvezményes áron (adott esetben ingyen) rendelhetnek meg. A MyTariff előnye a meglévő csomagokhoz képest az is, hogy már a legkisebb megvásárolt adatmennyiséget is 4G sebességen szolgálja ki a vállalat. A keret túllépése esetén a percdíj és az SMS-ek díja 40 forint lesz, míg az adatkeret elfogyása esetén kiegészítő jegyet lehet vásárolni, vagy el kell fogadni, hogy a szolgáltató a hónap végéig lassítja az internetelérés sebességét. A tarifákra hűséget lehet vállalni, ez esetben azonban már bonyolódik a kép egy kicsit, mivel nem a teljes csomagra kell elkötelezni magunkat, hanem csak egy részére – így a tarifa bizonyos keretek között később is módosítható lesz. Az még kérdéses, hogy az árazás versenyképes lesz-e, mivel a bejelentésen összeállított próbacsomag 180 perc beszélgetéssel, 40 SMS-sel és 1 GB adattal 9900 forintba került volna, az viszont nem derült ki egyértelműen, hogy mindez hűségidő nélkül értendő-e, és az sem, hogy ehhez az árhoz milyen készülékvásárlási kedvezmény kapcsolódik.

Az új szemléletű tarifák kialakításánál fontos szempont volt ugyanis, hogy a vásárlók kedvező áron vásárolhassanak készüléket is, így átalakult kissé a kedvezményrendszer, a részletfizetés pedig a korábbinál jobban testreszabható; a futamidő például 6 és 22 hónap között szabadon megválasztható. A MyTariff bevezetésével a Telenor azt is várja, hogy az ügyintézés menete felgyorsul. Holnaptól elérhető lesz ugyanis a tarifatervező alkalmazás (és saját microsite is), amely lehetőséget ad arra, hogy mindenki otthon alakítsa ki magának az elképzeléseihez legjobban passzoló konstrukciót, azt elmentse, és az üzletben behívja véglegesítésre valamint megrendelésre – de természetesen arra is lesz mód, hogy a Telenor a korábbi szokásaink alapján ajánljon csomagot.

Hozzászólások