- 2015. február 20., 13:58
Valami érdekes bejelentésre készülnek a Pebble-nél - lehet, hogy a színes kijelzős következő generációs óra lesz?
Hirdetés

Az ezzel kapcsolatos információk a 9to5mac-en jelentek meg, ahol azt írják, hogy a Pebble honlapon feltűnt visszaszámláló (ami jövő keddre mutat) az új okosóra bejelentésére utalhat. Ez az új okosóra pedig komoly előrelépés lehet a Steel után, ami azért alapvetően hardverileg nem különbözik az eredeti Pebble-től, legfeljebb sikerült sokkal szebben becsomagolni.

Ezzel szemben a következő készülék egy szélesebb képarányú, színes E Ink képernyőt kaphat, jobb minőségű háttérvilágítással. SoC-ként egy Cortex M4-es processzorra számíthatunk hat tengelyes giroszkóppal, de lesz mikrofon és ezzel lehetőség a hangfelismerés használatára is. A távolabbi tervek azt mutatják, hogy a cég lehetővé szeretné tenni érzékelőkkel rendelkező szíjak gyártását is, így különösebb erőforrásigény nélkül tudnák alaposan kibővíteni a Pebble tudását például pulzusmérővel és hasonlókkal. A hardver mellett az OS is megújul, a webOS mögött álló csapat gyakorlatilag az alapoktól írta újra a rendszert.

Mindezek mellett jó hír még, hogy az üzemidő az ígéretek szerint nem fog romlani, annak ellenére sem, hogy az egész óra vékonyabb lesz a jelenleginél.

Címkék