- 2015. március 10., 16:55
A szolgáltató négy új csomagot vezetett be. Mindegyikben korlátlan a net, de egyben nagyon lassú is.
Hirdetés

A UPC bemutatta Mobile Freedom nevű szolgáltatáscsomagjait, a vállalat ezekkel a tarifákkal szeretné meghódítani a magyar vásárlók szívét. A dolog nem lesz egyszerű, mert az átalánydíjas tarifákban foglalt internetelérés nekünk nem tűnik túlságosan versenyképesnek. A Freedom S, Freedom M, Freedom L és Freedom XL csomagok mindegyike tartalmaz lebeszélhető percet és SMS-t valamint korlátlan adatmennyiséget. Utóbbi nagyon is jól hangzik, egészen addig, amíg meg nem tudjuk, hogy a havi 3000 forintba kerülő S és 4000 forintba kerülő M díjcsomagoknál a le- és feltöltési sebességek 1 illetve 0,5 Mbps-osak, míg a 6000 illetve 12000 forintos L és XL csomagoknál 4 illetve 2 Mbps-osak. A korlátlan adatmennyiség legnagyobb vonzereje éppen az lenne, hogy a UPC nyújtotta csomagokkal a streaming szolgáltatásokat is korlátlanul használhatjuk, azonban az erősen kérdéses, hogy a HD filmek világában 1-4 Mbps elegendő-e erre a célra.

Az adatcsomagokban foglalt lebeszélhető percek illetve SMS-ek száma viszont rendben van: az S csomag 50 percet és 50 SMS-t tartalmaz, az M és L csomagok hálózaton belül korlátlanul használhatók, hálózaton kívül pedig 100 illetve 300 perc beszélgetést és szöveges üzenet küldését teszik lehetővé. A keret lemerülése után a további percek és az SMS-ek is 25 forintba kerülnek. A legnagyobb, Mobile Freedom XL nevű csomag valósítja meg a közel tökéletes szabadságot, nemcsak korlátlan netet, hanem korlátlan beszélgetést és SMS küldést is biztosít.

A UPC tavaly novemberben lett virtuális mobilszolgáltató; ahogyan arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a vállalat a Vodafone infrastruktúráját használja. Az indulásnál nem jósoltunk túl nagy sikert a két bevezetésre kerülő csomagnak, mert mindkettő irreálisan drága volt, az új Mobile Freedom csomagok árazása pedig igazolni látszik korábbi véleményünket. Gyorsan hozzátesszük, hogy a fentebb említetett 3-12 ezer forintos árak csak a UPC meglévő ügyfeleinek érvényesek (vagy azoknak, akik más szolgáltatásra is előfizetnek), a listaárak 6-30 ezer forint között alakulnak. Pozitívum ugyanakkor, hogy nincsen hűségidő. A UPC természetesen az előfizetések mellé olcsóbban ad telefonokat is; az árak messze nem annyira kedvezőek, mint a három inkumbens szolgáltatónál, és a kínálat sem túl nagy, viszont cserébe a mobilok függetlenek, és van részletfizetési konstrukció is.

Címkék
Hozzászólások