- 2015. március 12., 14:49
A Google teljes mellszélességgel az új csatlakozó mellett áll, mielőbb látni szeretné a mobilokon.
Hirdetés

Sokan talán nem is emlékeznek, de volt idő, mikor még minden gyártó más és más csatlakozót használt a telefonjain – mígnem varázsütésre iparági konszenzus született, és különösebb kényszerítő erő nélkül mindenki átállt a microUSB használatára. Kivéve az Apple-t, persze. A nem is túl távoli jövőben azonban, legalábbis egy időre, visszatérhet a különböző csatlakozók jelentette probléma, mivel az USB szabványt fejlesztő USB IF előállt a Type-C csatlakozóval.

Ez az apró foglalat alapvetően azért lesz ideális a telefonokban, mert kicsi, de sokak számára bizonyára az is hasznos lesz, hogy teljesen mindegy, milyen irányban dugjuk be a kábelt, az működni fog. A 4K-s videókat készítő telefonoknál és a táblagépeknél, amelyekre gyakran töltünk 4 GB-os vagy nagyobb filmeket, a megnövelt sebességből is lehet majd profitálni: a Type-C csatlakozó az USB 3.1-es szabvány része lesz, így azzal megegyező, legfeljebb 10 Gbps-os elméleti sebességet nyújt. (Egyébként volt már olyan telefon a piacon, amelyre USB 3.0 csatlakozó került, de a gyártók ezt nem szívesen használják, mivel túlságosan sok helyet foglal.)

Azt tehát majdnem biztosra vehetjük, hogy a Google következő Nexus hardverén USB Type-C csatlakozó lesz, de az is valószínű, hogy a vállalat minden eszközzel arra felé irányítja majd a gyártókat, hogy cseréljék a sima microUSB-t Type-C verzióra. A szándék komoly, hiszen a Google még egy kis videót is készített az új csatlakozó előnyeinek bemutatására!

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások