- 2015. március 25., 12:00
A Yotaphone 2 mellett a teljes körű titkosított kommunikációt lehetővé tevő Blackphone is elérhető az eMAG-nál.
Hirdetés

A YotaPhone 2-ről először a tavalyi Mobile World Congressen írtunk, a készülék most pedig már idehaza is elérhető. Az orosz Yota Devices fejlesztésében készült telefon érdekessége a hátlapjára szerelt másodlagos kijelző, amely E Ink technológiát használ, ez többek között akkor lehet hasznos, ha út közben könyvet olvasnánk.

A mobil azonban maximálisan kihasználja, hogy az E Ink működés közben nem fogyaszt energiát, így értesítéseket, üzeneteket is olvashatunk a panelen, de betölthetjük ide kedvenc RSS hírfolyamunkat is. És persze van mód arra is, hogy reagáljunk mindezekre, hiszen nemcsak a telefon LCD-je, hanem az E Ink is érintésérzékeny felületet kapott. A mobil hardverét tekintve az élmezőnyhöz tartozik: 5 colos, Full HD felbontású AMOLED kijelzővel rendelkezik, Snapdragon 800-as sorozatú, négymagos rendszerchip teljesít benne szolgálatot, a 2 GB RAM mellé pedig 32 GB-os belső tárhelyet kapunk.

Az elmúlt két év a lehallgatási botrányokról szólt, így nem csoda, hogy gombamód elkezdtek szaporodni azok az alkalmazások és hardverek, amelyek ilyen vagy olyan módon, de lehetővé teszik, hogy a felhasználók védett csatornákon keresztül, titkosítva kommunikáljanak egymással. A Blackphone nem az első, és vélhetően nem is az utolsó kezdeményezés ezen a területen, viszont az egyik legjobbnak tűnik abból a szempontból, hogy gyártója, a Silent Circle összerakta és összehangolta a hardvert és a szoftvert is, így ezzel a felhasználóknak már nem kell bajlódnia.

A mobil a PrivatOS nevű operációs rendszert használja, amely jelenleg az Android 4.4-es változatán alapszik, de persze egy sereg olyan funkció került bele, amely segít megőrizni privát szféránkat: titkosított hívások, titkosított SMS-ek, titkosított videoüzenetek küldésének lehetősége, az alkalmazások és jogosultságaik felett teljes kontroll, névjegyek biztonságos tárolása, nyílt WiFi hálózaton történő kommunikáció esetén pedig saját VPN-szolgáltatás is a csomag részét képezi.

A webáruházban több 4K felbontású termék – monitorok és tévék egyaránt – szintén megtalálhatók, többek között az Acer 28 col képátlójú XB280HK LED-es monitora is, amely ötvözi a korábban már nálunk járt Acer VB280HK valamint az Acer XB270H legjobb tulajdonságait.

A kijelző elsősorban a játékosok számára készült, hiszen 3840×2160 pixeles felbontása mellett 1 ms-os válaszidővel rendelkezik, és támogatja az NVIDIA G-Sync megoldását is. Utóbbi mindig a játékban elérhető aktuális képfrissítéshez igazítja a kijelző képfrissítését, így az információk mindig azonnal, minimális késleltetés nélkül jelennek meg, és attól sem kell tartani, hogy a kijelző felületén vízszintes csíkozódás jelenik meg. A monitorra két DisplayPort csatlakozó valamint egy négyes USB 3.0 elosztó került, az állványa pedig lehetővé teszi a panel megdöntését és magasságának állítását is.

A cikkben szereplő valamennyi termék ingyenes házhozszállítással megvásárolható az eMAG webáruházban, 30 napos visszaküldés illetve „Nézzen bele a dobozba fizetés előtt” lehetőségekkel.

(x)

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00