- 2015. március 30., 07:06
Egyre közelebb az Apple Watch bevezetése, de még mindig nem tudni, siker vagy bukás lesz-e a projekt.
Hirdetés

Az Apple április 10-én kezdi meg az Apple Watch árusítását, de ettől az időponttól még csak előrendeléseket vesz fel a kütyüre, a szállítások két héttel később, április 24-én kezdődnek meg. Az Apple, érthető módon, arra számít, hogy a termék iránt nagyon nagy lesz az érdeklődés, így a tervek szerint az első pár héten a boltokba betévedő vásárlóknak nem is lesz lehetősége vásárlásra, csak arra, hogy az okosórát megtapogassák, megnyomkodják – és aztán megrendeljék online.

Aki már ebben az időszakban is vásárolni akar, az persze megteheti, de ehhez le kell foglalnia a kiválasztott modellt az Apple Product Reservation rendszerben. A kiválasztott modell mellett azt is meg kell adni, hogy mikor és melyik üzletben szeretné az illető megvásárolni az órát – hogy az időpont lefoglalása vásárlási kötelezettséget is jelent-e, azt viszont nem tudni. Az Apple óvatossága arra utal, hogy a vállalat szerint a kereslet jóval nagyobb lesz, mint ahány termék legyártásra került. De az is lehet, hogy egyszerűen csak egy ügyes marketing trükkről van szó, és a gyártó így szeretné feljebb tornászni az érdeklődést az okosórái iránt.

Természetesen az előzetes lefoglalásra nem lesz mindig szükség, amint az első nagyobb hullám lecseng, az Apple szerint már lesz akkora készlet, hogy az üzletek az utcáról besétáló embereket is ki tudják szolgálni.

Hozzászólások