- 2015. április 7., 15:39
A bendgate-ként elhíresült esetben az iPhone 6 Plus hajlékonyságát cikizték a riválisok, a fagyi most visszanyal.
Hirdetés

Legalábbis a Samsung Galaxy S6 edge esetében mindenképpen, főleg annak fényében, hogy a telefon bemutatóján a koreai gyártó egyértelműen arra hegyezte ki az előadást, hogy minden szempontból az Apple telefonjával állítsa szembe legújabb csúcsmodelljeit. Az konkrétan elhangzott, hogy a Galaxy S6 és az S6 edge nem hajlanak el, a jelek szerint azonban mindez nem igaz. A SquareTrade Labs megismételte ugyanis a Galaxy S6 edge-dzsel is azt a tesztet, amelyet korábban az iPhone 6 Plusszal, és kiderült, hogy a koreai gyártó telefonja 60 kg-os terhelés hatására éppen úgy meghajlik, mint a rivális Apple telefonja. Sőt, a helyzet valójában még rosszabb is, mert a Galaxy S6 edge az ívelt előlapja miatt kisebb terhelésnél, szemben az iPhone 6 Plus előlapjával, nemcsak elhajlik, hanem el is törik. (Nyilván végül az iPhone 6 Plus kijelzője is törik, de sokkal „később”.)

Azt nem tudjuk, hogy az Apple reagál-e majd valamit a történtekre, az mindenesetre kiderült, hogy nem túl jó ötlet a Galaxy S6 edge-et sem a hátsó zsebben tartani, és úgy leülni. Mondjuk szerintünk ez eddig is (már az iPhone 6 Plus esete előtt is) magától értetődő volt. A fenti videóban a HTC One M9-et is megnézték,amely szintén gyengébben teljesített az iPhone 6 Plusnál. Viszont érdekes módon a szintén elérhető Galaxy S6 egyelőre megmenekült a pusztulástól, reméljük, hogy idővel azért ez a modellt is bekerül a présbe.

A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy van publikus video a Samsung Galaxy S6-ról is, de ebben nem független labor, hanem maga a Samsung végzi a teszteket, és 50 helyett csak 36 kg-os terheléssel. A kisfilmből nem derül ki továbbá az sem, hogy ugyanekkora erővel az iPhone 6 Plus-ban lehet-e kárt tenni.

Hozzászólások