- 2015. április 15., 09:25
Moscase néven egy többféle kiegészítővel felszerelhető tok kampányát indította el egy magyar cég a Kickstarteren.
Hirdetés

A Modular smart case szavakból származó név egy olyan, az iPhone 6 és 6 Plushoz készülő tokot rejt, amelynél a „keret” képezi magát az alapot, a cserélhető hátlapok pedig mindenféle extra funkciót adhatnak a készülékhez. A keret maga többféle szenzort tartalmaz: van benne optikai pulzusmérő, oxigénszaturációt mérő érzékelő, infravörös hőmérő és impedancia (váltakozó áramú ellenállás) mérő, amelynek segítségével például a testzsír-százalékot lehet megállapítani. A tok a telefonnal a Lightning csatlakozón keresztül kommunikál, így nincs szükség BLuetooth kapcsolat beállítására, az adatok feldolgozását pedig a telefonon futó app végzi.

Az igazi különlegesség, amit szabadalom is véd, azonban nem ez, hanem a tok cserélhető hátlapja, ami további képességekkel ruházhatja fel a telefont. Mivel itt nyitott API-ban és fizikai interfészben gondolkozik a gyártó, így a rendelkezésre álló lehetőségek száma tetszés szerint bővülhet a későbbiekben, de egyelőre a következőkben gondolkoznak:

  • Alkoholszonda – ahogy nevéből is kitalálható, egy szimpla alkoholszondát kapunk, aminek adataiból és tartózkodási helyünkből a Mocase app megmondja például, hogy vezethetünk-e.
  • Rocker – Külső hangszóró, zenehallgatáshoz
  • Collector – Napelemes töltő
  • Booster – Extra külső akkumulátor és tárhely
  • Reader – E Ink kijelző, értesítések, fotók, olvasnivaló szövegek megjelenítésére.

A Moscase kampányában 150 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni, a támogatók pedig jelenleg 133 dollárért fizethetnek elő egy Moscase alaptokra (végső ár: 150 dollár), míg egy aktív hátlap 59 dollárba kerül (végső ár: 69-89 dollár).

Hozzászólások