- 2015. április 24., 08:25
A New York-i rendezvényen különösen nagy hangsúlyt kaptak az Acer Switch sorozatának új és megújuló tagjai.
Hirdetés

A Switch család nálunk leginkább ismert tagja a Switch 10, amely 10 colos méretű – ez most két utódot is kap. Érdekes módon a direkt utód, a 2015-ös Switch 10 (más nevén SW5-015) most inkább az elegáns külsőt kereső vásárlóknak készül, ugyanis kijelzőjének hátsó burkolata is Gorilla Glass 3-at kapott. Maga a képernyő Full HD felbontású lesz, Zero Air Gap technológiával és IPS panellel.Az előlapi kamera 2 Mpixeles felbontású, így Full HD-ben is telefonálhatunk majd vele, belsejében pedig négymagos Atom processzor, 2 GB RAM, és kiépítéstől függően flashmemória vagy flash és a dokkolóban HDD található.


Az újnak nevezhető 10 colos Switch a Switch 10 E (SW3-013), amely újfajta dokkolócsatlakozót kapott. Ez az Acer Snap Hinge 2, amelynek legfontosabb újdonsága, hogy az egyik oldalán felépített vastag támasz miatt a kijelzőt gyakorlatilag lehetetlen ferdén csatlakoztatni (ez a korábbi Switch-nél azért előfordult, és biztos, hogy az SW5-015-nél is lesz rá precedens). Hátránya viszont, hogy jóval nagyobb méretű a szerkezet, ráadásul hátulra és lentre ki is lóg kicsit a dokkolóból.Maga a készülék műanyag burkolatot kapott, amely hat színben lesz elérhető, 30 Wh-s akkujával pedig 12 órás üzemidőt ígérnek. Belsejét tekintve itt is hasonló opciók között válogathatunk, így például négymagos Atom processzort kapunk 2 GB memóriával, és maximum 64 GB eMMC memóriát 1 TB-nyi HDD-vel. A kijelző itt is IPS panelre épül, de már csak 1280×800 pixeles felbontású. Az árazást illetően egyelőre annyit lehet tudni, hogy a mi régiónkban az E modell májusban várható, 300 eurós áron, míg a drágább változat júniusra érhet el hozzánk, 450 euróról induló árakkal.A 11 colos Switch 11 család is kap egy új tagot, amely leginkább az SW3-013 nagyobb, erősebb testvérének fogható fel: meglehetősen hasonló dizájnnal érkezik ez a gép, köszönhetően a második generációs Snap Hinge-nek, burkolata azonban nem műanyag lesz, hanem fém, és belsejében is nagyobb teljesítményű hardvert találunk majd, Core M processzorral, prémium hangrendszerrel. Erről a gépről a megjelenést és az árat még nem tudni, de az ígéretek szerint még ebben a negyedévben napvilágra kerülnek ezek az információk is.

Végül csak érdekességként előkerült egy Switch 12-nek nevezett, az eddigieknél is elegánsabb és vékonyabb gép – erről azonban gyakorlatilag csak annyi derült ki, hogy valamikor érkezik majd, ugyanis csak egy nagyon rövid pillanatra mutatták fel a színpadon.

Címkék
Hozzászólások