- 2015. április 28., 18:54
Pletykák, szivárogtatások, részinformációk után most hivatalosan is bemutatták az LG új csúcsmodelljét, a G4-et.
Hirdetés

Vagyis hát az egyik csúcsmodelljét – de ne szaladjunk ennyire előre! Ahogy azt már a korábban kikerült képeken is láthattuk, a G4 egyik különös ismertetőjele lesz a bőr hátlap, amelyen egy varrás vonul végig középen. Ez a fajta hátlap azonban nem általános kiegészítő, hanem opció, a standard G4-ből műanyag fedéllel érkezik, kerámiafehér vagy fémes szürke színekben. A hátlap, és a készülék is nagyon enyhén ívelt, nem annyira, mint a Flex 2, hanem annyira, mint a középkategóriás Magma és Spirit, a maga 3000 mm-es sugarú görbületével.

Apropó, Flex 2: beigazolódott az, amit korábban írtunk: a több értelemben is a Flex 2 marad a csúcsmodell, a G4 pedig azoknak készül, akik nem a nyers erőre, hanem a részletekre és főleg a lehető legjobb fényképezési élményre vágynak. Ennek megfelelően Snapdragon 810 helyett a hatmagos 808 került az új mobilba, és ugyan az LG azt állítja, hogy a Qualcommal szoros együttműködésben a végsőkig optimalizálták a rendszert, az azért nem valószínű, hogy a 810-es és főleg az Exynos 7420 (Galaxy S6) számítási teljesítményét túlszárnyalták volna. Mindenesetre az SoC mellé kapunk 3 GB RAM-ot és 32 GB bővíthető háttértárat. A kijelző a már bemutatott 5,5 colos QHD felbontású Quantum LCD panelre épül, az 5-ös Androidra pedig a legújabb, 4.0-ás UX felület került, közel nullára redukált kéretlen programokkal.

Az újítások legnagyobb részben a kameránál vannak: 16 Mpixeles érzékelője mellett f1.8-as fényerejű objektívet találunk, háromtengelyes optikai stabilizátorral, amely akár két fokos elmozdulás kompenzálására is képes. A kamera szoftvere rengeteg érdekességgel rendelkezik, például van hisztogram, manuális zársebesség, manuális fókusz, RAW támogatás, a panorámafotók maximális felbontása pedig 104 Mpixel (!) lehet. Az előlapi kameramodul 8 Mpixeles lett (a G3 még 2 Mpixeles volt, szóval ez komoly ugrás), és ezzel, illetve a hátsóval is 2K-ban tudunk videózni.

A G4 holnaptól lesz elérhető Dél-Koreában – a világ többi részén azonban még várni kell rá, egyelőre nem tudni mennyit, és itt az árakat sem tudni még.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00